Göttler Vilmos 120 és 130 centiméteren is győzni tudott a Nemzeti Lovardában

Gottler V og

Kétnapos országos versennyel vette kezdetét a szabadtéri szezon a Tattersallban.

A szezon első győzelmét 90 centiméteren a timpexes Daru Jázmin Dóra szerezte meg Bálfiú nyergében, míg 100 centiméteren Győr Emma Anna és Rakéta Regény (Lacházi LKE) zárt az első helyen.

Az ötéves lovak mezőnyének legjobbja 8.30 stílusponttal Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure (Budapesti Lovas Klub) volt, a másik két dobogós helyezést pedig a Janik Anna (Ludovika Sportegyesület) által bemutatott Bognár Casalkid és Kannan De Grande Z szerezték meg, mindketten 8.10 stílusponttal.

A hatéves lovak mezőnyében mindössze két induló volt, közülük Hegedüs Kristóf és Kurszán teljesítette hibátlanul a pályát.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Tóth Bagi Dorka és Curtis (Carussel Lovas SE) lett egy gyors hibátlannal, megelőzve a Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z és a Esztergályos Kata – Diora (Prosper LK) párosokat.

120 centiméteren ezúttal is a kategória legrutinosabb párosa, Göttler Vilmos és Jégvirág szerezte meg a győzelmet, maga mögé utasítva Bandi Zsanettet Calistával és Faluhelyi Ádámot a Fábiáncsics Horses Vicora Star PS nevű kancájával.

A nap legmagasabb, 130 centiméteres versenyszámát a Szuhai család dominálta. Szuhai Rodrigo első lett Jayjay nyergében, Cornettel pedig a negyedik helyen zárt. A második és harmadik helyet ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson és Bumerang SZ nevű lovaival.

Vasárnap a 90 centiméteres versenyszám legjobbja Burucs Borbála és Azték volt, a 100 centiméteres versenyszám mezőnyében pedig Kis Zsolt és Quintessa (Nyírségi Lóteny. Egy) szerezték meg a győzelmet.

Az ötéves lovak versenyében mindössze az első helyen történt változás, ezúttal Burucs Barna és Mia Niana vezethette a tiszteletkört, a győzelem pedig ismét 8.30 stíluspontot ért. Janik Anna mindkét lovával, Bognár Casalkiddel és Kannan De Grande Z-tel is tartotta a dobogós helyezéseket.

A hatéves lovaknál a Fábiáncsics Horses lova, Struppi és Faluhelyi Ádám 7,90 stíluspontos értékeléssel zárta a versenyt.

110 centiméteres magasságon Tamás Csabától és Capricciosától (Danubia Lovasház) láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség, mintegy öt másodperccel előzték meg Gyirkis Emma Laurát Királyréttel és Bandi Zsanettet Lírával.

Göttler Vilmos Jégvirággal 120 és 130 centiméteren is megszerezte a győzelmet. 120 centiméteren Faluhelyi Ádám – Lay Your Love On Z és Kling Hanna – Charlotte volt a dobogós sorrend. 130 centiméteren szintén Faluhelyi Ádámé lett a második hely ezúttal For The Momenttel, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez.

A Nemzeti Lovarda május 26-29. között a Széchenyi István Emlékversennyel várja a lovasokat és a lovassportok kedvelőit.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu – A képek korábbi versenyeken készültek.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek