Ifj. Szabó Gábor duplázott hétfőn Kiskunhalason

Ifjszabog Tbolcsesz Kkhalascsi2019 Hk

Hétfőn délelőtt megkezdődött a CSI** 42. Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny. A nap során hat versenyszámot láthatott a közönség. Mindjárt az első versenyszámban örülhettek a Hirling József Lovasparkba kilátogató halasi szurkolók, mert Füzér Gábor nyerte a hétéves lovak számát Lady Grétivel, míg a hatéveseknél Fazekas István lett a legjobb Jenniferrel. Ifj. Szabó Gábort kétszer is első helyen szólították az eredményhirdetéseken.

Halasi sikerekkel kezdődött a nemzetközi díjugrató lovasverseny Kiskunhalason. A fiatal lovaknál először Fazekas István (Határőr Dózsa SE) ment Jenniferrel gyors pályát egy verőhibával, ezzel a hatéves korosztályban nyert a páros. A versenyszám abszolút első helyezettje Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) lett, aki a hétéves Lady Grétivel egyedüliként ment hibátlant.

A nap második száma a CSI2* Kis Kör volt 120 centiméteres akadályokon. A versenyszámot időre értékelték. A tizenkilenc indulóból a leggyorsabb hibátlan ifj. Szabó Gábor lett Timpex Fényévvel. Második Equest Balou Belle nyergében Szekeres Ágota, míg a bronzérmes helyen Szotyori Nagy Kristóf végzett Timpex Hollyday-jel - ők is hibátlanul mentek, de időben hátrébb végeztek.

Délben kezdődött a Közép Kör, amit 130 centiméteren rendeztek. A kétfázisos versenyszámban tizenhárom induló startolt. A számban a tavalyi felnőtt magyar bajnok, Krucsó Szabolcs győzött Chaccoboval, második lovával, Lady Winnerrel pedig második lett. Harmadikként Mráz Tamás zárta a versenyszámot Rádiháza Csicsergős nevű lovával.

Az utánpótlás lovasok 130 centiméteren versenyeztek. A kétfázisos szám győztesének Mészáros Marcellt hirdették ki Comedy Starral, második lett Plavecz Szabrina Aktussal, a harmadik helyen egy halasi páros végzett: Weinhardt Virág Equest Cha-Cha nyergében (Kiskunhalasi LTSE). A dobogós lovasok valamennyien hibátlanul mentek mindkét fázisban, az időkülönbség döntötte el a sorrendet.

A nap legnehezebb, 140 centiméteres akadályokkal nehezített számában, a Nagy Körben ismét ifj. Szabó Gábort köszönthette az első helyen a Hirling József Lovaspark közönsége. Ezúttal Timpex Bölcsész nyergében mutatta meg jó formáját hibátlan és gyors lovaglással. Mráz Tamás Cariba Dammal lett a második, míg a harmadik helyen Faluhelyi Ádám végzett Contha Rouet nevű lovával.

A nap utolsó, úgynevezett VIP körében tizenöten szálltak nyeregbe a 110 centiméteres pályán. A számot időre rendezték, egyszeri összevetéssel. Az indulók közül hatan hibátlanul teljesítették az alappályát. Az első helyet összevetésben Kölcsey Rieden Roland szerezte meg WM Starwyn nevű lovával. A második pozíciót Kollár Péter foglalta Centrum segítségével, a harmadik helyen Hegedűs Adél Dóra végzett Timpex Gondolával.

Tovább a részletes eredménylistára >>

Szerda estig 19 versenyszámban hirdetnek eredményt a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban. Május elsején show programok is várják a közönséget. A belépés ingyenes.

Forrás: CSIKiskunhalas.hu, szöveg Kovács Iván
Fotó: Hajdu Krisztina - Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek