Észtország, Litvánia, Peking: a díjugratók sehol sem pihennek

Dijugratas Illusztracio

Hugyecz Mariann a Baltikumban gyűjtötte a pontokat a Las Vegasban megrendezésre kerülő VK fináléra, egy magyar tenyésztésű ló pedig a pekingi Longines Mastersen szerzett dobogós helyezést. A hétvége legfontosabb magyar vonatkozású díjugrató hírei.

Litvániából Las Vegasba?

Múlt héten Észtország fővárosában, Tallinban, ezúttal pedig a litvániai Siauliaiban rendezték a közép-kelet-európai világkupa liga díjugrató fordulóit. A magyar színeket Hugyecz Mariann és Chacco-Boy képviselték, akik mindkét vasárnap értékes pontokat gyűjtöttek, hiszen 4-4 hibapontos teljesítménnyel a nyolcadik és hatodik helyen végeztek. Hugyecz Mariann, aki már végiglovagolta a 2016-os világkupa döntőt, most vezeti ligánkat és minden esélye megvan rá, hogy kvalifikálódjon a 2020 áprilisában Las Vegasban megrendezésre kerülő fináléra.

Hugyecz 1200x661
Hugyecz Mariann a Nemzeti Lovardában - Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Magyar ló sikere Kínában

Kilencedik alkalommal rendezték meg Pekingben a Longines Masters versenyt. A győzelmet a francia Penelopé Leprevost szerezte meg. A magyar sportló tenyésztés is szép sikert könyvelhetett el, hiszen harmadik helyen végzett a Colonado apaságú, korábban Göttler Vilmossal versenyző szürke Fetti Cash, akivel kíniai lovasa, Bin Zhang tiszta hibátlan teljesítménnyel a harmadik helyet szerezte meg. A Fetti Istálló korábbi lova a verseny legeredményesebb lova kitüntető címet is megnyerte.

Forrás: Díjugrató Szakág

Kommentek