Megkezdődött az év utolsó GP fordulója a Nemzeti Lovardában

NLGP2020 Kovacshenri og

A 2020-as Díjugrató GP sorozat utolsó állomása vette kezdetét csütörtökön a Nemzeti Lovardában. Az indulói létszám ezúttal is felülmúlta az elvárásokat, minden nap reggel 7-től este 8-ig tart a verseny, hogy a több mint 1000 startot zökkenőmentesen le lehessen bonyolítani.

A fiatal lovak és a gyermekek minősítő versenyszámai az első két napon kerültek lebonyolításra. Az 5 éves lovak között Bandi Zsanett Ariosával és Fekete György Kahuna nyergében voltak a legjobbak a kvalifikáció alatt, de 8 feletti stíluspontot kapott még Kovács Henri Caldatoval, Füzér Zsófi Ariana Z-tel, Burucs Borbála Miami De Garderrel, ifj. Szabó Gábor XIXO Borgiával és Faluhelyi Ádám Cordissal.

F Ekete NLGP2020
Fekete György és Kahuna

A 6 éves lovak 120 centiméteres stílusversenyében a kancavizsga győztes Gucci IC szerepelt a legjobban, egy első és egy második helyet szerezve Kovács Henrivel a nyergében. Csütörtökön Burucs Borbála végzett a második helyen Lord Boy nevű lovával, őt pedig Bandi Zsanett követte Casperrel. A negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki az ifj. Lázár Zoltán által lovagolt másik Casper, a Calmea PSZ - Reisz Fanni és az El Conthero - Mráz Tamás párosok között. Pénteken Faluhelyi Ádám győzedelmeskedett Messi 4 nyergében, harmadik lett Zárug Gyula és Cold Blue Boy, negyedik helyen pedig holtversenyben Vándor Zsófia végzett Contarral és Burucs Borbála Lord Boy-jal. A szombati döntő már összevetéses elbírálásban kerül lebonyolításra emelt magasságon.

Kovacs H NLGP2020
Kovács Henri - Gucci IC

A gyermekek kvalifikációs versenyszáma egyben nyitott volt az ifjúsági lovasok részére is, viszont külön öröm, hogy a 14 év alatti gyerekek kiválóan helyt álltak ebben a népes és erős mezőnyben. Első napon Magyar Balázs volt a legjobb Balerinával, őt követte Kiss Maja és Tóth Balázs, majd negyedik helyen Hóman Lili. Pénteken pedig mindössze három hibátlan lovaglás született, akik közül Szuhai Rodrigó volt a leggyorsabb Qualinával, megelőzve Tavasi Esztert és Audrey Pinst.

Szuhai NLGP2020
Szuhai Rodrigó - Qualina

Pénteken a 130 centiméteres hibaidős versenyszám több mint 2 órán keresztül zajlott, köszönhetően a 107 indulónak. A fiatal lovasok remekül szerepeltek, több mint 20 hibátlan lovaglás született, akik közül Buza Patrik Zoltán győzedelmeskedett Opállal, megelőzve Mészáros Marcellt és Kovács Rolandot.

Buza K NLGP2020
Buza Patrik Zoltán - Opál

A nyitott számban a frissen egybekelt házaspárt elfoglalta a dobogó mindhárom fokát, hiszen Szabó-Máriás Sára végzett az első és a harmadik, ifj. Szabó Gábor pedig a második helyen Timpex Fényévvel.

A felnőtt GP 140 centiméteres kvalifikációs versenyszámában is rengeteg induló volt, és a mezőny kis híján fele ráadásul verőhiba nélkül tudta teljesíteni ezt a magasságot. A végeredményben nem született meglepetés, hiszen Horváth Balázs lett az első PM Quinterával, ifj. Tóth László a második Quanticoval, Krucsó Szabolcs pedig a harmadik Lady Winnerrel. Negyedik és ötödik helyen ifj. Szabó Gábor Chabal TH és XIXO Lord Classic nevű lovaival, hatodik és hetedik helyen pedig Técsy Attila Alkommal és Nikidam Breakerrel.

Horvath NLGP2020
Horváth Balázs - PM Quintera

A verseny egészen vasárnapig zajlik a Nemzeti Lovardában, a belépés ingyenes. A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Közvetítés a Riderline.hu-n >>

Közvetítés a Riderline Facebook oldalán >>

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

A díjugrató pályák bajnokait megtalálod a Riderline-on:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek