Faluhelyi Ádám győzött 140 centiméteren a Nemzeti Lovardában

Tattersall202007 HK 1

180 lovas és közel 270 ló részvételével zajlott az Országos Minősítő Díjugrató Verseny a Nemzeti Lovardában július 17-19. között. A lovasok 24 versenyszámban mérhették össze felkészültségüket.

A verseny legrangosabb, 140 centiméteres versenyszáma vasárnap Faluhelyi Ádám sikerét hozta. A Fábiáncsics Horses SE lovasa Contha Rouet nyergében az első, Filigra nevű kancájával pedig a második helyet szerezte meg, mindkét alkalommal hibátlan lovaglással. A harmadik helyen Bognár Dórának és Kronosznak szólt a taps. Rajnai Csilla és Cosmos Chester mindössze két századmásodperccel csúsztak le a dobogóról, így a negyedik helyen zárták a megmérettetést. Az Adeline-t lovagoló Sándor Balázs ötödik, Budai Virág és Duche a hatodik helyet szerezte meg.

130 centiméteres magasságon Eszes Ferenc és Dante gyors hibátlannal hódította meg a dobogó legfelső fokát, Faluhelyi Ádám és Noblesse VD Donkhoeve öt másodperccel lemaradva a második helyen végeztek. A simonpusztai Zárug Gyula és Jana a harmadik helyen zártak, a párost jelentős időbeli lemaradással követték a további helyezettek. Ifj. Lázár Zoltán Candide nevű lovával a negyedik, Con-Chaco nyergében a hatodik helyezést szerezte meg, a Kiss Anett Natália - El Camino páros ötödikként zárta a versenyszámot.

A fiatal lovasok között Lehotai Máténak szólt a taps, aki a Fábiáncsics Horses SE kancájával, Chaclandával az első, Kanaannal pedig a harmadik helyet is megszerezte. A román színekben versenyző Panaite Iasmina lett a második Cantra nevű lovával.

A 120 centiméteres magasságon zajló ifjúsági versenyszámban Ferencz Dalma Mercédesz és PM Lavarone szerezték meg az első helyet. A Pasaréti Honvéd Lovas SE versenyzője, Csetényi Lea és Dano a második, a román Panaite Iasmina és Campione négy hibapontos lovaglással a harmadik helyen végzett. A szintén honvédos Mécs Emma Jassini nyergében a negyedik, Tömör-Tones Luca Zoé és Monte Grazia az ötödik, a Colonado Lovasiskola színeiben versenyző Csibi Zsófia és Quasi pedig a hatodik helyen zárták a megmérettetést.

Az amatőrök mezőnyében Kazakova Daria és Carte Noire hozták el az első helyet a versenyszám egyetlen hibátlan lovaglásával. Drabant Zoltán és Mr. Bravo másodikként zártak, Palkovics Dóra és Felleg teljesítménye pedig a harmadik helyre volt elég. A további helyezések: negyedik Csákányi Dorottya és Refrén "F", ötödik Kóti Tamás és Acanto, hatodik Nagy Vivien és Baclavia 'EL Z.

A 120 centiméteres nyitott versenyszám olimpikon lovasunk, Göttler Vilmos sikerét hozta, aki Jégvirággal alig több, mint 32 másodperc alatt hibátlanul teljesítette a pályát. Lehotai Máté Vivolentoval csak megközelíteni tudta teljesítményüket, Szabó-Nagy Attila és Fábiusz a harmadik helyet szerezte meg, ifj. Lázár Zoltán és Casper pedig épp csak lecsúszott a dobogóról néhány századmásodpercnyi időkülönbséggel. A Búza Krisztián - Erlina páros az ötödik, Kelemen Krisztián és The Flash a hatodik helyen zárt.

A kezdő lovasok stílusversenyében Tarkó Vanda Trixi és Szerény 8,0 ponttal szerezték meg a győzelmet, őket a Matos Szonja - Fesztivál és Arató Lilla - Timpex Gála párosok követték.

Forrás: Nemzeti Lovarda
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

A díjugrató pályák bajnokait megtalálod a Riderline-on:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek