Jován és Szabó számára jól indult a verseny Kiskunhalason

Kkhalas201808 og

Pénteken kezdődött és hétfő délutánig tart a négynapos Országos Minősítő Díjugrató Verseny és GP III. Forduló (OMGP) Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban.

Jován duplázott a nyitó napon

Az első napon hat versenyszámot láthattak a nézők és a nap embere minden kétséget kizáróan Jován Richárd, a Mezőhegyesi Ménes KH sportolója lett, aki a nap két legmagasabb akadályokkal nehezített pályáján aratott győzelmet. Első aranyat érő helyezését a délutáni 120 centiméteres nyitott versenyszámban érte el Hélia nevű lován, majd a nap utolsó és legnehezebb, 130 centiméteres, kétfázisos számában ismét nyerni tudott, ezúttal 2006-os pej heréltjével, Roche-val.

Jován Richárd érthetően volt elégedett az első napon elért eredményeivel. „Jól éreztük a pályát Roche-val. Eléggé technikásra építette Karádi László, de nekünk feküdt. Az első fázis hibátlanja után a második részben sebességet váltottunk. Két rövidítési lehetőség is volt, amelyekkel éltünk. Ennek köszönhető a gyors második fázis és a győzelem” – mondta Jován Richárd.

A szám egyben a fiatal lovasok versenye is volt. Ebben Reisz Panna, a Castília Kft. lovasa győzött Cirrusszal. A szám második helyén a Kiskunhalasi LTSE sportolója, Unger Jázmin végzett Georgie's Con-Troll nevű lován.

Jovan R2

Ifj. Szabó Gábor hozta a papírformát

Remek időjárási körülmények között hat versenyszámot, láthatott a Hirling József Lovaspark füves arénájának lelátóin helyet foglaló közönség az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és GP III. Forduló második napján.

A nap első számában, az 5 éves lovak 110 centiméteres stílusversenyében ifj. Petrik Béla, a Sion Security Kft. lovasa mutatta be a legjobb pályát és nyert Jayjay nevű lovával. Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) Cantonával második lett.

A nap második körében, a 120 centiméteres, ifjúsági kétfázisos versenyszámban, ami egyben a gyermek GP kvalifikációs forduló jelentette, első lett Kelemen Zsolt Péter és Gizi (Orgoványi Lovas Klub), a három hibátlan első fázist teljesítő páros közül a második fázisban ők mentek a leggyorsabban.

A folytatásban a 120 cm amatőr GP kvalifikációra került sor egy kétfázisos, megszakítás nélküli körben. Itt a jól ismert, többszörös magyar bajnok Busi Sándor (Equest-Sport LC) győzött Genius nevű lovával.

A nap negyedik számát 120 centiméteres magasságon rendezték meg a 6 éves lovak számára. A stílusversenyben a Hetényegyházi Hullám válogatott lovasa, Hugyecz Mariann Casallorddal ment a legjobban és kapta a legjobb stíluspontokat.

A 130 centiméteres nyitott versenyszám egyben U25 GP kvalifikációs kör volt. A számot időre rendezték és hét hibátlan eredmény született. A leggyorsabb hibátlant Lambertus Balázs mutatta be Artemis nyergében (Szilágyi Lovasclub SE), és győzött. A fiatal lovasoknál (U25) két hibátlan pálya született. A leggyorsabb Kiss Lizanna volt Gina Rosinával.

A nap utolsó körében komoly teher nyomta a lovasok vállát: a 140 centiméteres pályán a GP kvalifikáció nyitott számban kétfázisos, megszakítás nélküli erőpróba várt a lovasokra. Tizenöt hibátlan első fázist hozott a kör. Végül a papírforma teljesült: ifj. Szabó Gábor, aki magasan vezeti a GP pontversenyt volt a leggyorsabb hibátlan a második fázisban.

A 140 centiméteres GP kvalifikációs szám első három helyezettjének eredményei:

  1. ifj. Szabó Gábor – Lord Classic, Timpex Nyíregyháza LK, 0, hp 35,96 másodperc
  2. Reischl Márton – Latino, Vajtai Elit LCSE 0, hp 36,25 másodperc
  3. ifj. Máté István – Sanghata, Máté-Szombati DLSE, 0 hp, 36,54 másodperc
Szabo G Lord Classic

A versenyek vasárnap reggel 9 órakor folytatódnak. A Lovasparkban a Sóstó Csárda étterem sátra várja a vendégeket, valamint fagylaltot és kürtős kalácsot is lehet kapni a bázis területén. A rendezvény hétfőn zárul, a belépés a Lovasparkba ingyenes.

Omgp201 1

Forrás: Halasmédia
Fotó: Halasmédia, Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu

Kommentek