Így ünnepelték a díjugrató bajnokot Kiskunhalason

Fazekas csop

Nem mindennapi győzelmet aratott Fazekas István Walter nevű lovával a Nemzeti Lovardában. Különösen fontos győzelem ez a kiskunhalasi lovasbázis számára, hiszen utoljára negyedszázada volt egyéni felnőtt magyar bajnoka díjugratásban Kiskunhalasnak. Ezt a hosszú szünetet törte meg a Határőr Dózsa SE lovasa szeptember 13-án. A győzelmet követő szombaton bensőséges hangulatú találkozón ünnepelték a sikert a lovas barátok, az összejövetelen Fülöp Róbert polgármester is kifejezte elismerését.

Fazekas István és Walter nyerték a 2020. évi felnőtt díjugrató magyar bajnoki címet. Nagyon kellett már ez a halasi lovassportnak, amely az utóbbi évtizedben fokozatosan alakult vissza az őt megillető, az ország lovassportját hazai és nemzetközi szinten is meghatározóan reprezentáló lovas műhellyé. Ezt a történelmi győzelmet ünnepelték szeptember 19-én a Hirling József Lovasparkban Fazekas István barátai, szurkolói, családja, a lovaspark vezetése a város első emberével, Fülöp Róbert polgármesterrel.

Az összejövetelen ott voltak ketten is a negyedszázaddal ezelőtti bajnokok közül. Varró József többször, legutóbb 1994-ben (Királymező) emelhette a magasba ugyanazt az emblematikus kupát, amire egy hete Fazekas István neve is felkerült. Megjelent és köszöntötte az újdonsült bajnokot 1996 egyéni felnőtt nyertese, Sós Attila is, aki Dicső nevű lovával szerezte meg a serleget.

Sos varro fazekas
Sós Attila, Varró József és Fazekas István

Először Fülöp Róbert polgármester köszöntötte Fazekas Istvánt, méltatva a bajnok nagyszerű teljesítményét. Kiemelte a háttérben segítők, a felesége Dóra, a ló tulajdonosa és tenyésztője, Nagy Antal munkáját. Örömét fejezte ki, hogy az egyre szépülő, fejlődő Hirling József Lovaspark kiváló szakmai hátteret biztosított a felkészülésben, amely így igazi „Fazekas-műhellyé” vált.

Fazekas fulop
Fülöp Róbert polgármester is köszöntötte Fazekas Istvánt

Sós Attila olimpikon, többszörös magyar bajnok, aki 25 évvel ezelőtt foghatta a győztesnek járó serleget, azt mondta, büszke arra, hogy egy volt határőr kolléga és személyes jó barátja lett a magyar bajnok 2020-ban.

Juhász Tibor a Hirling Lovaspark képviseletében nyújtott át egy bekeretezett képet, amely még a győzelem előtti pillanatban a Nemzeti Lovardában, a később elnyert Fiat Tipo személyautó mellett készült.

Fazekas juhasz
Juhász Tibor a Hirling Lovaspark képviseletében nyújtott át egy bekeretezett képet

A lovas társak, a barátok, a vezetők mind-mind gratuláltak Fazekas Istvánnak és további sikereket kívántak az eddig is eredményes pályát befutó lovasnak, aki megköszönte a sok-sok figyelmességet és ajándékot. A rendezvény vacsorával és baráti beszélgetéssel folytatódott.

Kép és szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek