Szombat este ifj. Szabó Gábor győzött a szilvásváradi Indoor Starson

Ifjszabog szvarad 202211 og

Pénteken kezdődött a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fedeles lovardájában az Egri Zoltán emlékét őrző Szilvásvárad Indoors díjugrató verseny.

Az első nap a legmagasabb nagykör versenyszámban összesen hat lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni Karádi László nemzetközi pályaépítő pályáját. A szoros versenyben a győzelmet az utolsóként starthoz álló Európa-bajnokunk, az idei ifjúsági Európa-bajnokság ötödik helyezettje, ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson nevű fedezőménjével.

Ifjszuhaigy szvarad 202211
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

A második helyen a piliscsévi Prosper Lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf végzett Horze Cym Carlsson S nyergében.

Sznk szvarad 202211
Szotyori Nagy Kristóf - Horze Cym Carlsson S

Harmadik lett az idei spanyolországi gyermek Európa-bajnokság egyéni negyedik helyezett párosa, Szuhai Rodrigo és Shiarado Sz.

Szrodrigo szvarad 202211
Szuhai Rodrigo - Shiarado Sz

Negyedik helyezett másik lovával, Lawisangosszal ifj. Szuhai Gyula, ötödik Sándor Balázs Cascandróval, míg hatodik a diósgyőri Lukács Loren és Edward Z.

A középkörben az idei Hajdú-Bihari megyei bajnok, Lengyel Róbert tudott egyedül hatvan másodpercen belül lovagolni, így övé lett a győzelem a Técsy Attila által tenyésztett Cazera TSH-val. Második helyen a Békés megyei Potocska Attila végzett Kincsem Royal Flush nyergében, míg harmadik a debreceni Szladek Szonja és Máté.

Az U25-ös korosztály hiba-idős versenyszámában is csak egyetlen lovas tudott hatvan másodpercen belül célba érni, győzött a Prosper Lovasklub versenyzője, Peller Judit és pej kancája, Shusha MNM. A második helyen a szlovák Veronika Urbanova és Rihanna Magic végzett, harmadik Anducska Tibor és Aston.

A hatéves lovak stílusversenyében a Koncz Ferenc által tenyésztett Genius Conference kapta a legmagasabb stíluspontot (7,9) nyergében ifj. Szabó Gáborral, míg az ötéveseknél a Lewitzi ménesben tenyésztett Casallato Blue - Szladek Máté párosé lett az első hely 7,7 ponttal.

Népes mezőny állt össze a gyermek kategóriában, ahol a 110 centiméteres, kétfázisos versenyben a Talent Program lovasa, Juhász Léda lett az első Rádiháza Generálissal, második helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szabó Lea Szófia végzett Bonni nyergében, harmadik lett a DEAC-os Fábián Johanna és Chacrinue.

Az amatőr kategória kétfázisos versenyszámában több mint öt másodperces fölénnyel a Champions Team versenyzője, Tóth Dorina lovagolta a leggyorsabb hibátlant magyar tenyésztésű lovával, Kurszánnal.

A szombati versenynap legmagasabb számában, a 135 centiméteres, kétfázisos nagykörben négy lovas tudott hibapont nélkül célba érni. A győzelmet ifj. Szabó Gábor szerezte meg Xixo Borgiával, megelőzve a pénteki győztes párost, ifj. Szuhai Gyulát és Perthy Jacksont. A harmadik helyen a szlovák színekben lovagló Serakou Aliaksandr Clarimo Sz-szel végzett, negyedik Sándor Balázs és Cascandro.

Ifjszabog szvarad 202211
Ifj. Szabó Gábor - Xixo Borgia

Az U25-ös korosztály 125 centiméteres, kétfázisos versenyszámában szlovák győzelem született, nyert Katarina Sovová Rouge nyergében, megelőzve a Propser Lovasklub két tehetségét, Tavasi Esztert Chavoltusszal és a pénteki győztes párost, Peller Juditot és Shusha MNM-t.

A középkör kétfázisos versenyszáma is a DEAC-os ifj. Szabó Gábor sikerét hozta, hiszen első lett Borislav Borisov pej lovával, Canaletto B&S-el. Második a Sándor Lovasfarm színeiben Sándor Balázs Casallóval, harmadik lett az Equinor Lovasklub versenyzője, Számel Ildikó és Kardashian.

Az öt- és hatéves lovak stílusversenyében is 7,9 pont kellett a győzelemhez. Az ötéveseknél győzött Nibolensky ifj. Szabó Gáborral, míg a hatéveseknél a London apaságú London’s Baloua SZ Koltai Zorkával.

A szombati versenynap egyetlen összevetéses versenyszámában nem történt meglepetés, folytatódott Tóth Dorina sikersorozata, az első és második helyet a Champions Team lovasnője szerezte meg Kurszánnal és N-Gesmer Rouge-al. Az amatőr kategória összevetésében mindösszesen egy századdal lemaradva a második pozíciótól a debreceni Borzáné Sári Enikő végzett Jangcával.

A gyermekek 110 centiméteres, hiba-idős száma teljes Prosper sikert hozott, hiszen az első három helyen a Komárom-Esztergom megyei lovasklub versenyzői végeztek. Győzött Csizmadia Csenge Aisha-Amirával, második lett Juhász Léda és Rádiháza Generális, harmadik Hegedűs Laura Lili Timpex Gondolával.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek