Brillíroznak a díjugrató utánpótlás lovasok a kontinensviadalon

Szuhair eb og

Kedd délután a hollandiai Kronenbergben kezdődött meg a 2024. évi utánpótlás kontinensviadal.

A hollandiai Európa-bajnokságon maximális létszámmal vesz részt a díjugrató utánpótlás válogatott .

Up eb 2024
Up eb csapat 2024
Kép forrása: Díjugrató Szakág

Szuhai Rodrigo a második, az ifjúsági csapat a legjobbak között

A szerdai napon mindhárom korosztály nyeregbe szállhatott. Az ifjúságiak délután már második középdöntős pályájukat lovagolták le. A keddi győztes, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson ezúttal a tizenharmadik, utolsó fehér okszernél becsúszott verőhibával négy hibaponttal végzett, amellyel az összetettben a tizenegyedik helyről várták a folytatást.

A 115 fős mezőnyben Szuhai Rodrigo pályafutása során már többedszer maradandót alkotott, hiszen Cornettel egy tűpontos, hibátlan pályát lovagolt, így 0,88 század hibaponttal egy spanyol versenyző mögött a második helyen várta a csütörtök délutáni harmadik pályát.

A magyar ifjúsági válogatott a Szuhai testvérek mellett H. Nagy Emmával és Benedek Adéllal kiegészülve bekerült a kitűzött célként tervezett első tíz csapat közé huszonnégy csapatot számláló mezőnyben. A szoros versenyben a kilencedik helyen várta az ifjúsági csapat a folytatást.

A fiatal lovasok a peelbergeni füves arénában 145 centiméteres „C” szabály szerinti elődöntőben versengtek. A magyarok közül a leggyorsabb hibátlant Bencses Réka teljesítette Arania Z nevű lovával, válogatott társai is a mezőnyben maradva szép pályákat lovagoltak, így Csetényi Lea Hámorral, Osztovits Péter Conbalgran PS-sel és ifj. Antal Péter Choral Symphonyval.

A gyermek korosztály elődöntőjében egy viszonylag hosszú, tizenhárom számozott akadályból álló pálya várt a lovasokra. A magyar gyerekek között Pichovszky Dalma és Maybe hibátlanul, Csizmadia Csenge Csenge és Chavoltus négy hibaponttal szerepelt, ők érték el a magyar válogatottból a legjobb teljesítményt.

Csetényi Lea az élmezőnyben

A fiatal lovasok a füves arénában versengtek csütörtök délelőtt, ahol az elődöntő után a 150 centiméteres középdöntő következett. A nehéz feladatokkal teletűzdelt pályán Lóránt Attila tanítványa, Csetényi Lea a hortobágyi tenyésztésű sárga fedezőménnel, Hámorral nagyszerűen szerepelt és az utolsó tizenharmadik keskeny okszeren begyűjtött verőhibával esélye maradt a döntőbe kerülésre.

Osztovits Péter Conbalgran PS-sel és ifj. Antal Péter Choral Symphonyval is teljesítették a középdöntőt, így kvalifikálódtak a harmadik körbe. Bencses Réka és Kisgergely Kata Csenge a tizenegyes számú kőfalig nagyon jól álltak, de sajnos ezúttal nem tudtak átkelni a különleges akadályon.

Szuhai Rodrigo harmadszor is hibátlan

Az ifjúsági kategória harmadik pályája csütörtök délután várt a lovasokra. Ezúttal is 140 centiméteres magasság, tizenhárom számozott akadály számtalan nehéz technikai feladattal várta a versenyzőket. Az idén 15 éves Szuhai Rodrigo sokadszorra bizonyította különleges képességét és hibátlanul tudta lelovagolni a nehéz pályát. Ifj. Szuhai Gyula Perthy Jackson hátán egy vonal kiugró meredekénél hibázva, egy verőhibával ért célba. Benedek Adél La Digue nyergében talán élete pályáját lovagolva, az utolsó fehér meredeket leütve négy hibaponttal tett hozzá a magyar ifjúsági csapat eredményéhez, hiszen H. Nagy Emma Elasko Heróval ezúttal nem tudott segíteni.

Bódai Hanna Oliver Odevelddel egyéni indulóként nyolc hibaponttal a versenyhét legjobb saját pályáját lovagolta.

Az összetett versenyben Magyarország huszonnégy ország csapatából a nagyszerű eredménynek számító kilencedik helyen zárta az Európa-bajnokságot, megelőzve komoly díjugrató nemzeteket.

Szuhaigy
Kép forrása: Díjugrató Szakág

Az egyéni versenyben, ahol szombat délután kerül majd sor a kétfordulós döntőre, a 115 fős mezőnyből harmincan kerülhettek be a végső fináléba. A Szuhai testvérek a döntőbe lovagoltak, ifj. Szuhai Gyula nyolc hibaponttal várja a folytatást, míg öccse, Szuhai Rodrigo 0,88 hibaponttal egy spanyol lovas mögött a második helyen fogja megkezdeni a mindent eldöntő ifjúsági bajnoki döntő.

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: Sportfot

Kapcsolódó cikkek
Kommentek