Negyedik a magyar gyermek csapat a csehországi Nemzetek Díjában

437190463 2564493193697614 9221283570499888133 n

Prágához közeli Zduchovicében áll starthoz a magyar utánpótlás válogatott szerda délutántól vasárnapig Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével. Huszonegy lovas képviseli a piros-fehér-zöld színeket a 2025-ös utánpótlás Európa-bajnokság helyszínén, ahol idén igen erős és népes mezőny gyűlt össze Európából.

A magyar utánpótlás lovasai 2009 óta rendszeresen versenyeznek Zduchovicében. Tizenöt éve még az ifjúsági csapat aratott győzelmet, két évvel ezelőtt a gyermekek és az ifjúsági csapat, tavaly pedig a fiatal lovasok nyertek Nemzetek Díját.

Erős mezőny sorakozott fel a 125 centiméteres magasságon rendezett gyermek Nemzetek Díja versenyszámban, de kiválóan helyt álltak a magyar lovasok. Az első fordulóban Krepcsik Lara Caprillo KS-sel négy hibaponttal zárt, Pichovszky Dalma Casco PP-vel és Czizmadia Csenge Chavoltusszal pedig hozta a hibátlant. A második fordulóban az első három páros, Krepcsik Lara - Kaprillo KS, Nitsmann Gréta - Ardzsenta és Pichovszky Dalma Casco PP-vel hibátlanul ugrott, így Csizmadia Csengének nem kellett a pályára lovagolnia.

Belgium, Németország és Nagy-Britannia válogatottjai mögött így négy hibaponttal, Dániával és Lengyelországgal holtversenyben a negyedik helyen zárt a magyar gyermek csapat a Nemzetek Díjában.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek