Temérdek toszkán siker a díjugratóknál

Szuhair 202403 og

A Szuhai család lovasai folytatták menetelésüket a négyhetes Toscana Touron és sorra szerezték a jobbnál jobb eredményeket, és a magyar válogatott díjugratóira sem lehetett panasz.

Ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal aratott győzelme után öccse, Szuhai Rodrigo is ünnepelhetett: Cornettel több mint száz indulót maga mögé utasítva szerezte meg az elsőséget a 140 centiméteres versenyszámban.

Cornet’s Blue SZ csütörtök délután a hétéves lovak fináléját jelentős fölénnyel nyerte meg ifj. Szuhai Gyulával a nyergében. Szuhai Péter pedig a 145 centiméteres, Longines világranglista pontot adó versenyszámban 123 indulóból hibátlannal a nyolcadik helyen végzett.

A 140 centiméteres Gold Tourt két részben tudták csak megrendezni a magas indulólétszámok miatt, így kétszer is elhangzott a magyar himnusz. Szuhai Rodrigo Cornettel, Krucsó Szabolcs pedig Uripointtal nyerte meg a négycsillagos verseny kétfázisos versenyszámát.

A szombati 140 centiméteres Silver Tour fináléjában Szentirmai Ferenc remekelt, alig egy másodperccel lemaradva a győztestől a második helyen végzett a sárga Final Message PS-sel a kilencvenkét indulót számláló mezőnyben.

A fiatal lovak versenyszámaiban Chicco Zólyomi Emmával, K2 Krucsó Szabolccsal, Cornet’s Blue SZ ifj. Szuhai Gyulával hozták a győzelmeket.

A Toscana Tour két hetében Horváth Balázs szövetségi kapitány és Norbert Nuxoll edző irányításával szép pályákat teljesítettek a magyar felnőtt válogatott további lovasai is: Czékus Zoltán, ifj. Kövy András, ifj. Lázár Zoltán, Dömse Tamás és Jármy Vince.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítóképen Szuhai Rodrigo és Carta Blue SZ. A fotó 2024 márciusában a Nemzeti Lovardában készült. Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek