Díjugrató sikerek Spanyolországban és Lengyelországban

Dijugratas olimpia illusztracio1200

Díjugrató hírek Krakkóból és a napfényes Oliva Novából.

Magyar tulajdonú lovak sikerei Oliva Novában

A Dél-spanyolországi Oliva Novában zajló díjugrató versenysorozatban több magyar tulajdonú ló is eredményesen szerepelt.

A Díjugrató Szakág által az Év Tenyésztője díjjal kitüntetett Borislav Borisov tulajdonában lévő pej mén, Nibolensky két alkalommal is győzött korosztályában, a hatéves lovak mezőnyében. Lovasa a szlovák színekben versenyző Horvath David volt, aki a 150 centiméteres összevetéses versenyszámban hatodik lett a szintén a magyar tulajdonban lévő Chris Cross nyergében.

Budai Virág 135 centiméteren a szürke Don’t Forget Galante nyergében hatodik helyen végzett, 140 centiméteren pedig a pej Ecstasyval végzett a legjobbak között.

Kisgergely Kata negyedik Krakkóban

A lengyelországi Krakkóban rendezett nemzetközi négycsillagos fedettpályás díjugrató versenyen a 155 centiméteres világkupa versenyszámban ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával négy hibaponttal zárt.

A legjobb magyar eredményt Gáncsos László tanítványa, a diósgyőri Kisgergely Kata Csenge érte el, aki Bizar VDL nyergében ötvenöt indulóból lett negyedik helyezett a 140 centiméteres kétfázisos versenyszámban. A lovas a 145 centiméteres, Longines világranglista pontot adó szombat esti versenyszámot nyolc hibaponttal teljesítette.

Az ifjúsági korosztályba tartozó Hermann Zsófia LNS Cassianával három napon át ért el helyezéseket.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép illusztráció. Fotó: FEI/Christophe Taniére

Kapcsolódó cikkek
Kommentek