Ifj. Szabó Gábor Lengyelországban győzött, Szász Sándor ötödik Linzben

Szabogabor For The Moment 1200

A magyar díjugratók Lengyelországban és Ausztriában is kétcsillagos nemzetközi versenyeken szereztek jobbnál jobb helyezéseket.

A lengyelországi Glinik Zaborowskiban rendezett kétcsillagos nemzetközi díjugrató versenyen ifj. Szabó Gábor, a felnőtt magyar válogatott tagja képviselte a piros-fehér-zöld színeket. A DEAC versenyzője H-Secret By Boris nevű lovával megnyerte a 140 centiméteres nagy kört a huszonnyolc indulót számláló mezőnyben. Szintén győzelemmel zárt a sárga For The Momenttel a 125 centiméteren megrendezett kiskör fináléjában. További helyezést ért el Koncz Ferenc lovával, Genius Conference-szel.

Az ausztriai Linz-Ebelsbergen hagyományosan áprilisban zajlik kétcsillagos nemzetközi díjugrató verseny. A legjobb magyar eredményt itt Szász Sándor érte el, aki a 145 centiméteres Longines világranglista pontot adó nagykörben Pataki Mihály PM Quinterájával hibátlan pályával az ötödik helyen végzett.

Búza Krisztián tanítványa, Susán Hanna PM Toledóval megnyerte a Small Tour finálét, Őzse László Nimród Quilombóval pedig a negyedik helyen zárt. Szombaton Őzse Hanna Caresilla Rouge nevű lovával ebben a kategóriában harmadik helyezést ért el.

Stróbl Dorottya lovasai, Bodnár Annabell és Hegedűs Laura Lili a Bronze Tourban hozták a helyezéseket, míg Kovács Roland Lagretta HB-vel nyerni tudott egy 120 centiméteres versenyszámban, illetve a fiatal lovak versenyszámában. Az 5-6 éves lovaknál Cascaya SJ Búza Krisztiánnal, Next Diamond Hajdú Petrával, a 7-8 éveseknél Message Me PSZ Alasztics Alizzal ért el helyezéseket.

A 130 centiméteres, kétfázisos versenyszámban Alasztics Aliz Messloubetával második helyezést ért el a negyvennyolc induló között. Gáncsos László tanítványa, a diósgyőri Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL nyergében a Silver Tour 130-135 centiméteres magasságán mindhárom nap hibátlanul szerepelt.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítóképen ifj. Szabó Gábor és For The Moment 2023 nyarán a Nemzeti Lovardában. Fotó: CSIO Budapest / lovasfoto.hu - Krisztina Hajdu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek