Közel 100 díjugrató állt rajthoz Kaposváron

Kalan Eszter Kaposvar202011 1200

Zárt kapuk mögött zajlott a kiemelt díjugrató verseny a kaposvári Pannon Lovasakadémián. A héten megjelent kormánydöntés miatt többen visszamondták a részvételüket a versenyen, így végül 133 ló és 95 versenyző állt rajthoz a hétvégén.

Kurnyák Ágnes és Queenlan az első nap győztese

90 centiméteren a házigazda Lovasakadémia SC versenyzői taroltak: Nádasy Márton és Emil, Ludányi Anna és Q-Sáripuszta Magnum, valamint Ruttmayer Henrietta és Cinderella PZ volt a sorrend a képzeletbeli dobogón.

A kezdő lovasok között a budapesti Berri SE versenyzői hódították el az első két helyezést, Schád Zsófia és Nikol Heart, valamint Sárosi Réka és Flash Dance volt a sorrend, míg a bronzérmes helyen a helyi Krikus Karina és Sáripuszta Julianus végzett. Karina másik lovával, P-Sáripuszta Leonardóval bezsebelte a 100 centiméter nyitott versenyszám első helyezett kupáját is, mögötte Sáli Csenge és Shanbo Morning Mirah nevű pónija végzett (Connemara LE). A harmadik helyezett Rajnai Csilla és Fair lett (Simonpusztai NLHE).

A korosztályos versenyszámokban kevés induló volt, az ötéveseknél mindössze négyen, közülük Kurnyák Ágnes győzött a Latour VDM apaságú Lune De Miel BMG nyergében (D-Team SE) hibátlan lovaglással, 7,8 stílusponttal Babinszki László (Gerber Birtok) és a Cornet Obolensky apaságú Meru előtt (7,7 stíluspont). A hatéveseknél szintén négy induló közül Alasztics Aliz (Pirik Farm) és az Action Breaker apaságú Ariosa győzött hibátlan lovaglással, 7,7 stílusponttal Bujtor Roland (Pro Equus Lovasklub) és a Cristo 5 apaságú Criss-Cross előtt (7,5 stíluspont).

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban ismét Berri SE-s siker született, Papp Janka és Corina 7,7 stílusponttal zárták a versenyt, Pusztai Lili (Cseszterlint LKE) és Canteloup J.N. előtt (7,4 stíluspont). A harmadik helyen még szintén hibátlan lovaglással Kulcsár Gerda (Viktor-i Sportegyesület) és PM Obelisk zártak 7,3 stílusponttal.

Az amatőrök között Szabó Krisztina (Viktor-i Sportegyesület) és Hattrick II leggyorsabb hibátlanként vihette haza a győztesnek járó kupát a pécsi Rendeki Kata és Pandora előtt, míg a harmadik helyen Szemerei Vivien (Szikszai Military LSE) és Katrina végzett, szintén hibátlannal.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban a Pécsi Lovasklub képviseletében Unterhuber Nóra és Logan győzött leggyorsabb hibátlanként, megelőzve Ludányi Annát és Sáripuszta Keringőt (Lovasakadémia Sport Club). A harmadik helyen Maszlag Ilona (Kenesei Lovas Club) és Leonce Mouse végzett.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban a felnőttek között Nagy Júliának (Kalafarm) Királyhágóval sikerült a legrövidebb időn belül hibátlanként körbeérnie, a második helyen Stieber Stella (Mizsei Lovastanya SE) és Elise végzett, míg harmadikként Varga Balázs (SUMI EQUI-SPORT KFT.) és Sáripuszta Korfu zárt.

A fiatal lovasok között a taszári Kacsó Csenge és Contesi volt a leggyorsabb hibátlan.

A nap legmagasabb, 130 centiméteres számában 15 induló állt rajthoz, és végül a hölgyek nem engedték a dobogóra az urakat. Négy hibátlan lovaglás közül Kurnyák Ágnes tudott győzni pihenő után visszatérő Quantum apaságú kancájával, Queenlannal, megelőzve a Hévízi Sportkör versenyzőjét, Hollé Sárát a rutinos Clinton apaságú Clintus nyergében. A harmadik helyen Alasztics Aliz és a Cornado I apaságú Chablis 163 végzett, szintén hibátlan és gyors lovaglással.

„Nagy jó volt versenyezni tegnap Kaposváron, a COVID miatti körülmények ellenére a rendezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők jól érezzék magukat. A melegítő- és a versenypálya is nagyon jó állapotban van, a talaj kitűnő. Nagyon szeretem a pályaépítő Eduard Petrovic pályáit, próbára teszik a lovak idomítottságát, technikásak. Számomra nagyon jól sikerült az első versenynap, hiszen 5 éves lovammal és Queenlan-nal is győzni tudtam. Lune De Miel BMG egy könnyű lovaglású és nagyon jó fejű ló, őt élmény lovagolni, míg Queenlan egy igazi kanca, lelke van. A melegítőpályán már éreztem, hogy Queenlan jó formában van, így megpróbáltam a győzelemre lovagolni, ami szerencsére sikerült is!” – mondta a versenyt követően Kurnyák Ágnes.

Kurnyak Agnes aposvar202011 3
Kurnyák Ágnes és Queenlan

Rezgő Zoltán győzött 135 centiméteren

A kaposvári verseny második napjának kezdete ismét Lovasakadémiás sikert hozott, hiszen a helyiek végeztek az első három helyen: Turucz Réka és Sirokkó, Ruttmayer Henrietta és Cinderella PZ, valamint Szilágyi Orsolya és Grisett, mindhárman hibátlan lovaglással.

Turucz Rékát (Lovasakadémia SC) a 100 centiméteres nyitott versenyszámban sem lehetett legyőzni Sirokkóval, pedig Gyulai Luca (Kabóka LSE) és Zsákai Lídia nevű kancája mindent megtett a gyors lovaglásért. A harmadik helyen az előző napi győztes, Krikus Karina (Lovasakadémia SC) és P-Sáripuszta Leonardo végeztek.

A kezdő lovas számban is otthon maradt a győztesnek járó szalag, hiszen Halas Adél Zizegő nyergében 7,9 stílusponttal nem talált legyőzőre. Második helyen a Cseszterlint LKE lovasa, Kalán Csenge és Cézár R végzett 7,4 ponttal, harmadikként pedig Horváth Katica Mária (Szikszai Military LSE) és Luise zárt 7,3 ponttal. Mindhárman szintén hibátlanul teljesítették a pályát.

A ötéves lovak között Kurnyák Ágnes és Lune de Miel BMG (Latour VDM) még az összevetésben sem talált legyőzőre, mindkét pályán hibátlanul, 7,9 stílusponttal zárt. A második helyen ugyanúgy, mint az első napon, Babinszki László és Meru végzett, szintén két hibátlan pályával és 7,6 stílusponttal. Ugyancsak hibátlanul zárt a harmadik helyen Fazekas István (Határőr Dózsa SE) a Churchill IC apaságú Maximussal 7,5 stílusponttal.

A hatéves lovaknál ezúttal Bujtor Roland (Pro Equus Lovas SE) és Criss-Cross végzett az élen 7,7 stílusponttal, ő volt az egyetlen, aki az összevetésben is hibátlan tudott maradni. A második helyen az összevetésben egyet hibázó Cashman apaságú James Bond lett Herczog Annával a nyergében (Vértesi TSE), stíluspontja szintén 7,7 volt. Harmadikként Alasztics Aliz és Ariosa zárt 7,5 stílusponttal.

Az ifik 110 centiméteres versenyszámában is Lovasakadémiás siker született: Szabó Kitti és Főnix az összevetésben is gyors és hibátlan tudott maradni, stíluspontjuk 7,8 lett. Második helyen Frányó Csenge (Révész Farm Lovas SE) és Whiskey del Tiglio zárt szintén hibátlanul mindkét pályán, 7,7 stílusponttal. A harmadik helyet Pusztai Lili szerezte meg Canteloup J.N. hátán hibátlanul, 7,6 stílusponttal.

Az amatőrök között a győzelmet Balla Nikolett (Szikszai Military LSE) és Sziszkó szerezte meg leggyorsabb hibátlanként, megelőzve Barna Cristophert (TwinSport SE) és Lenoxot. A leggyorsabb 4 hibapontos versenyzőként Rendeki Kata (Pécsi Lovasklub Kft.) és Pandora végzett a harmadik helyen.

A 115 centiméteres nyitott számban öt hibátlan lovaglás született, közülük Szabó Krisztina és Hattrick II volt a leggyorsabb, megelőzve Vajda Alexandrát (Kalafarm SE) J-Titok nyergében, és Czurkó Katát (Selle-Expert SE) Likőrrel.

125 centiméteren a fiatal lovasok között Dömse Bence (D-TEAM SE) és Cassus volt az egyetlen hibátlan páros, míg a nyitott kategóriában szintén a D-TEAM SE versenyzője, Kurnyák Ágnes győzött Queenlan nyergében. Másodikként Stieber Stella (Mizsei Lovastanya SE) és Elise zárt, míg a harmadik helyre Búza Krisztián (Cseszterlint LKE) és Erlina ért fel.

A nap fő számában, 135 centiméteren hat hibátlan lovaglás született, leggyorsabban a Lovasakadémia színeiben lovagló Rezgő Zoltán ért célba Zafír nyergében. A második helyre az aktuális magyar bajnok, Fazekas István (Határőr Dózsa SE) és Walter futott be, míg harmadikként minimális különbséggel Alasztics Aliz és Chablis 163 zárt.

Rezgo Z Kaposvar202011 6
Rezgő Zoltán és Zafír

Holtverseny az első helyen

A vasárnapi nap a 105 centiméteres nyitott versenyszámmal kezdődött, ahol ismét a helyiek tudtak győzni, Ludányi Anna és Hanne személyében. A második helyen Frányó Csenge (Révész Farm Lovas SE) és Whiskey del Tiglio végeztek, míg a harmadik helyre a Pécsi Lovasklubot képviselő Fejes Ádám és Grandi ért fel, mindannyian hibátlanul lovagoltak.

A kezdő lovasok között a záró napon a Kalafarm SE színeiben versenyző Sugár Viola és Nuance van de Celieburg győzött 7,7 stílusponttal. A második helyre Schád Jázmin (Berri SE) és Contello futott be, 7,6 pontot elérve, míg harmadikként Nitsmann Gréta (Szikszai Military SE) és Kőszál zárt, szintén hibátlan lovaglással, 7,5 stílusponttal.

Az ötéves lovak számában Kurnyák Ágnes és Lune de Miel BMG tudott egyedül hibátlant lovagolni, így 7,7 stíluspontjával megérdemelten nyerte az utolsó napi számot is. A hatéves lovak között is egyetlen hibátlan lovaglás született, Bán Krisztián (Zsanai LSK) és az Agropoint Chablis apaságú Atlanta győzött 7,3 stílusponttal.

Az ifjúságiak 115 centiméteres versenyszámában ezúttal Pusztai Lili és Canteloup J.N. volt az egyetlen hibátlan, ezzel megszerezték a győzelmet. A második helyre a Whiskey del Tigliot lovagoló Frányó Csenge ért fel egy verőhibával.

Az amatőrök 115 centiméteres versenyszámában is csak egy hibátlan lovaglás született, Barna Cristopher (TwinSport SE) és Lenox személyében, a leggyorsabb egy verőhibás lovaglást Rendeki Kata (Pécsi Lovasklub Kft.) produkálta Pandorával, Balla Nikolett és Sziszkó előtt.

A 115 centiméteres nyitott versenyszámban nem született hibátlan lovaglás, a leggyorsabban egy verőhibával Ludányi Anna (Lovasakadémia SC) és Sáripuszta Keringő ért körbe.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban végre sok volt a hibátlan, leggyorsabban Stieber Sztella (Mizsei Lovastanya SE) és Elise fejezte be a pályát, megelőzve Babinszki Lászlót és Kírát, valamint Varga Balázst és Liliom V-t.

A fiatal lovasok között egy hibátlan lovaglás született, Boda Szintának (Szikszai Military SE) és Isztriának köszönhetően.

130 centiméteren Rajnai Csilla és Date hibátlanul és nagyon gyorsan ért körbe, így meg tudta előzni az előző két napon nyerő Kurnyák Ágnest és Queenlant. A harmadik hely Kalán Eszternek és Garezának jutott.

140 centiméteren két hibátlan lovaglás született, és mivel a két hölgy végül nem vállalta az összevetést, így megosztva nyerték a számot: Kalán Eszter és Gareza, valamint Alasztics Aliz és Chablis 163. A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglást Dömse Tamás és Conquistador mutatta be.

Kalan Eszter Kaposvar202011 9
Kalán Eszter és Gareza
Alasztics Aliz Kaposvar202011 1
Alasztics Aliz és Chablis 163

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kiruu Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek