Kiemelt díjugrató verseny zajlott Szilvásváradon

Szvarad lipicai lovaskozpont

A négy éve átadott szilvásváradi Lipicai Lovasközpont fedett lovardája ezen a télen is több szakág versenyeinek fog otthont adni, ezek közül a díjugratók vették először birtokbaa helyszínt egy háromnapos kiemelt verseny keretein belül.

Az idei évben kimagasló szerepet kapott a létesítmény, hiszen a díjugrató fedettpályás döntő négy kategóriáját itt fogják megrendezni márciusban, így a rendszeresen visszatérő versenyzők mellett új arcokat is lehetett látni a versenyen. A vírushelyzetre való tekintettel szigorított előírások kerültek bevezetésre, hogy a rendezvény megfeleljen az országosan érvényben lévő követelményeknek, így üres lelátók előtt versenyeztek a lovasok.

A legnagyobb nevezői létszámot meglepő módon a legmagasabb kategóriák érték el, hiszen a felnőtt és az utánpótlás válogatott több tagja is ezt a versenyt választotta a felkészüléséhez és két-három lóval állt rajthoz ezekben a számokban.

A szombati 135 centiméteres számban a GSH Team sportegyesület két tagja, ifj. Szabó Gábor és Szabó-Máriás Sára végeztek az élen, megelőzve Szuhai Gyulát. 125 centiméteren ifj. Máté István volt a legjobb, hiszen Szombati Gábor lovaival az első és a harmadik helyen végzett, második pedig Körtvélyessy Péter lett Calato Ladyvel. 115 centiméteren Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Tavasi Eszter győzött Szuhai Rodrigo és Szabó Dorina előtt.

Az amatőrök és az ifik 110 centiméteren versenyeztek összevetéses elbíráslásban. A Gyulai lányok nyerték mindkét kategóriát, hiszen egyedüli hibátlannal Gyulai Szandra összevetés nélkül győzött az amatőrök között, míg testvére, Gyulai Gabriella Takács Vivient előzte meg ifiben. Legjobb négy hibapontos eredménnyel Fábián Johanna lett a harmadik, míg amatőrben Moravszki Luca és Tóth Zsófia végzetek még a legjobb három között.

A 6 éves lovak között Chandra 8,5 stílusponttal volt a legjobb Hugyecz Mariann-nal a nyergében, megelőzve Szuhai Gyulát és Chrispablo Sz-t, illetve Szladek Mátét Liliommal.

Az 5 éves kategóriában a Mátai Ménes lovasa, Szladek Máté és Máté nevű lova, majd Szuhai Rodrigo és Look at Me, illetve ifj. Szuhai Gyula és Diamando Sz volt a sorrend.

A pénteki nap eredményei:

130 cm nyitott versenyszám

  1. Szuhai Péter - Tanja
  2. Técsy Attila - Nikidam Breaker
  3. Szuhai Gyula – Shiarado Sz

120 cm nyitott versenyszám

  1. Szladek Máté - Királylány
  2. Bandi Zsanett - Lifu
  3. ifj. Máté István – Chacco Sz

120 cm fiatal lovas versenyszám

  1. Vincze Imre - Conto
  2. Szuhai Rodrigo – Le Royal
  3. Kisgergely Kata Csenge – Julius HV

110 cm ifjúsági versenyszám

  1. Szabó Noémi – Noblesse S
  2. Gyulai Gabriella - Carlos
  3. Tavasi Eszter – Audrey Pins

110 cm amatőr versenyszám

  1. Kovács Barbara - Primadonna
  2. Tóth Zsófia – Carthagos
  3. Moravszki Luca – Le-Grand

110 cm 6 éves lovak versenyszáma

  1. Berkes Máté – Chrispablo SZ
  2. Hugyecz Mariann - Chandra
  3. Berkes Máté – Zoé Gold

100 cm 6 éves lovak versenyszáma

  1. Bandi Zsanett – Lancaster BMG
  2. Szuhai Rodrigo – Look At Me
  3. Szladek Máté Máté

Fotó: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Kapcsolódó cikkek
Kommentek