52. Hortobágyi Nagydíj: Szotyori Nagy Kristófnak szólt a taps

Szotyori Hortobagy1200 2

Nem unatkoztak a díjugratók és az ugrósport kedvelői a hétvégén, hiszen 100 lovas és 156 ló mérte össze tudását hétvégén az 52. Hortobágyi Lovasnapok keretében megrendezett országos díjugrató versenyen, a balatonvilágosi országos versenyen pedig 552 startot bonyolítottak le.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az ország meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, melyben a díjugratás mindig is meghatározó szerepet kapott. A rendezvény legnézettebb programja minden évben a Nagydíj, melyet ezúttal is több tízezer néző kísért figyelemmel. A 130 centiméterre kiírt összevetéses versenyszámra 27 lovas tudta magát kvalifikálni, akik közül kilencen teljesítették hiba nélkül az alappályát.

Izgalmas összevetésben az utolsóként rajthoz álló Szotyori Nagy Kristóf és Timpex Glória egy tizedmásodperccel vette át a vezetést, így ő vehette át a győztesnek járó Hollóházi Porcelán vázát.

Hatalmas tapsvihar fogadta a második helyen végző fiatal lovashölgyet is, Bandi Zsanettet Quality Rose nevű lovával. A harmadik helyen a tavalyi győztes, ifj. Máté István végzett, aki ezúttal Fly Boyt lovagolta.

Negyedik lett a szintén debreceni Fekete Antal és Karola, akik az előző nap megrendezett kitartásos magasugratásban egészen 192 centiméterig hibátlanul ugratva végeztek az első helyen.

Az ötödik helyet szerezte meg a Mátai Ménes versenyzője, Szladek Máté saját kiképzésű 7 éves ménjével, Hámorral, aki élete első nagydíját ugratta. Külön öröm volt egy, a Ménes által tenyésztett fiatal lovat látni a díjkiosztáson.

Hatodik helyen pedig a Zsákai Kft. színeiben versenyző gyöngyösi versenyző, Majláth Csaba végzett, aki Crystalt lovagolta.

A délelőtt megrendezett Dunka Csaba Emlékverseny is közönségsikert aratott, a nézők lelkesen tapsoltak a pontgyűjtő versenyszámban sikeresen szereplő lovasoknak. A versenyszámot a hétvége folyamán többször is helyezett ifj. Máté István nyerte Stakkairaval, akik a 140 centiméteres Joker ugrást mindkétszer hibátlanul küzdötték le. Második helyen a szintén végig eredményesen szereplő Mráz Tamás végzett Elzinoval, harmadik pedig a debreceni színekben versenyző Kiss Lilla lett Bieshorst V/D Zuuthoeve nyergében.

Balatonvilágoson is izgalmas verseny zajlott

A hétvége folyamán Balatonvilágoson is háromnapos országos versenyt rendeztek, ahol összesen 552 startot bonyolítottak le. A verseny legmagasabb számát, a 140 centiméterre kiírt összevetéses versenyszámot Varga Balázs nyerte Lottival, második lett Reischl Márton és Expectation of Romance, harmadik pedig Zárug Gyula és Sanghata. A fiatal lovasok között Stieber Sztella kettős győzelmet aratott Amidala és Cadania nevű lovaival.

Fotó: Mikó Bernadett
A borítókép a pénteki versenynapon készült.

Kommentek