Értékes helyezéseket gyűjtöttek a magyar utánpótlás díjugratók a csehországi CSIO-n

Ifj antal peter 1200

Prágához közeli Zduchovicében áll starthoz a magyar utánpótlás válogatott szerda délutántól vasárnapig Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány vezetésével. Huszonegy lovas képviselte a piros-fehér-zöld színeket a 2025-ös utánpótlás Európa-bajnokság helyszínén, ahol idén igen erős és népes mezőny gyűlt össze Európából.

A fiatal lovas Nemzetek Díja versenyszámban a magyar csapat a hatodik helyen végzett. A kétfordulós, 145 centiméteres versenyben a csapat nyitó és záró lovasai teljesítettek a legjobban: Csetényi Lea Hámorral és Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL-lel 4-4 hibaponttal minősülést szereztek az Európa-bajnokságra. A csapat további két tagja volt még ifj. Antal Péter Choral Symphony, valamint Osztovits Péter Puickly VD Bischop nevű lovával.

A Nemzetek Díja egyéni versenyszámában magyar siker született, ugyanis a 145 centiméteres pályán a leggyorsabb hibátlannal Füzér Flóra tanítványa, Bencses Réka ért célba a sárga Arania Z nyergében.

Az ifjúsági korosztály Nemzetek Díjában kilenc csapat állt starthoz. Az első fordulóban úgy tűnt, hogy a magyar csapat nem is tud bekerülni a második körbe. Egy kisebb szerencsének köszönhetően azonban a nyolcadik helyen lehetősége lett a Szuhai testvérek nélkül felálló magyar különítménynek, hogy még egyszer megmutassák tudásukat. A második kör már sokkal jobban sikerült, a H. Nagy Emma- Hopefully, Benedek Adél - La Digue, Hermann Zsófia - Quantico, Bódai Hanna - Oliver Odeveld összeállítású négyes végül jó pályákat teljesítve az ötödik helyen végzett Csehország, Nagy-Britannia, Belgium és Németország után.

Vasárnap a CSIO nagydíjaira került sor. A legmagasabb, 145 centiméteres akadályokat a 19-21 év közötti fiatal lovasoknak állította a német pályaépítő. Első indulóként lovagolt a pályára ifj. Antal Péter Choral Symphonyval. A páros a vizesárokkal, hármasugrással, nehéz technikai feladatokkal teletűzdelt pályát verőhiba nélkül teljesítette, de mivel az alapidőt 67 századdal túllépték, végül egy hibaponttal zártak. A feladat erősségét mutatja, hogy csak a német Niklas Schipler tudta az alappályát hibátlanul lelovagolni, így ifj. Antal Péter pályafutása eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el ezzel a második helyezéssel. Osztovits Péter Puickly VD Bischoppal négy hibaponttal, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL-lel és Csetényi Lea Hámorral nyolc hibaponttal értek célba.

Az ifjúsági kategória nagydíjában Bódai Hanna volt a legeredményesebb, aki Cash nyergében verőhiba nélkül lovagolt és két hibapontos eredménnyel a mezőny első felében végzett.

A gyermek nagydíjban nem született hibátlan magyar lovaglás. A három kettesugrással, tizenkét számozott akadállyal felépített 130 centiméteres pályán négy magyar gyermek lovas tudott egy verőhibával teljesíteni: Juhász Léda Rádiháza Generálissal, Pichovszky Dalma Maybe-vel, Király Loren For Celebrationnel és Őzse László Nimród Lacosszal. Krepcsik Lara Carillo KS nevű lovával öt hibaponttal fejezte be csehországi szereplését.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép a Nemzeti Lovardában készült. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek