A koronavírus terjedése miatt törölték a Longines Masters hongkongi fordulóját

Longines Hong K Ong

A Longines Masters hongkongi fordulója idén hatodik alkalommal került volna megrendezésre február 14-16. között. Az esemény szervezője azonban a mai napon bejelentette: nem tartják meg a versenyt, sőt, annak keretrendezvényét, a szintén általuk szervezett Asia Horse Weeket is törölték. Az ok a koronavírus.

A Longines Masters versenyszámaira több mint 35.000 fő érkezett volna Hong Kongba a világ minden tájáról: lovasok és a lovakat kiszolgáló csapatok, nézők, kiállítók, szolgáltatók, és mint a szervezők mondják, az ő biztonságuk a legfontosabb, ezért az óvintézkedés. „Figyelembe véve a 2019-nCoV koronavírus kitörésével kapcsolatos bizonytalanságot, vendégeink és partnereink egészségének megóvása érdekében, habozás nélkül döntöttünk úgy, hogy 2020. február 14-16. között nem tartjuk meg az eseményt” – áll a január 30-án kiadott hivatalos közleményben.

Az intézkedés nem példa nélküli a régióban, sőt a sportban sem. A Forma-1-et is felügyelő Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) is figyeli a koronavírus terjedését. „Az FIA mérlegelni fogja a versenynaptárak következő futamait, és ha kell, megteszi a szükséges lépéseket, hogy megvédje a globális motorsportközösséget, illetve a társadalom még szélesebb köreit is” – áll a szintén január 30-án kiadott közleményükben. A Kínai Labdarúgó Szövetség pedig minden futballmérkőzést elhalasztott az országban.

Forrás: Longines Masters, Index
Fotó: Longines Masters

Kapcsolódó cikkek
Kommentek