Így látták a GP-t Bábolna bajnokai

Babolnainterjuk kiemelt

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok adott otthont a díjugrató Grand Prix sorozat idei második állomásának. A négynapos megmérettetés győzteseivel Urbán Zoltán kollégánk beszélgetett.

A 2013 óta megrendezésre kerülő GP sorozatban először fordult elő, hogy negyvenkilenc páros állt starthoz. Nehéz feladat várt a szezon második 150 centiméteres pályáján a lovasokra és lovaikra, így nem csoda, hogy mindössze egy hibátlan lovaglást láthatott a közönség, mégpedig Jármy Vincétől. A Némethy Bertalan Alapítvány 20 éves utánpótlás válogatott lovasa JB Koronaőr nyergében szerezte meg a győzelmet.

Mindössze két századmásodperc döntött az U25-ös Grand Prix végeredményéről. A balatonvilágosi Future Stars U25 nagydíjának győztese, Alasztics Aliz ezúttal is verhetetlennek bizonyult. Pirik Zsolt tanítványa 11 éves kancája, Concordia HB nyergében aratott győzelmet.

Szombat délután került sor az idei év második gyermek Grand Prix fordulójára, ahol a leggyorsabb lovaglást első összevetőként a még csak 11 éves Szuhai Rodrigótól láthatta a közönség, aki Qualinával megnyerte élete első GP-jét.

Az amatőr GP hosszú idő után az erősebbik nem győzelmét hozta: Gráf Miklós vihette haza az első és második helyet is. Az Agro Graf Kft. lovasa, ifj. Néveri Imre tanítványa Libertyt és Raphaelt lovagolta.

Az ötéves lovak 115 centiméteres fináléjában a közelgő vihar miatt a versenybíróság kétfázisos, megszakítás nélküli elbírálás mellett döntött. Szoros versenyben a BL Armentum színeiben versenyző Szikszai Lajos FBI De Hus nevű lovával szerezte meg a győzelmet.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek