Negyvenkilenc induló és csak egyetlen hibátlan: Jármy Vince a bábolnai GP győztese

Jarmy babolna202007 og

A 2013 óta megrendezésre kerülő Grand Prix sorozatban először fordult elő, hogy negyvenkilenc páros állt starthoz. Vasárnap kora délután a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok pályáján nehéz feladat várt a szezon második 150 centiméteres pályáján a lovasokra és lovaikra, így nem csoda, hogy a versenyszámban mindössze egy hibátlan lovaglást láthatott a közönség.

A versenyszámban egyetlen hibátlan teljesítmény született, a Némethy Bertalan Alapítvány 20 éves utánpótlás válogatott lovasa, Jármy Vince és családja által tenyésztett fedezőmén, JB Koronaőr szerezte meg a győzelmet. Második lett a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a hármas számú oxeren hibázó ifj. Tóth László és Rádiháza-Echo. A tavalyi bábolnai Grand Prix győztese, ifj. Szabó Gábor ezúttal harmadik lett, mivel a szürke Xixo Lord Classicnak a hármas ugrás B eleménél becsúszott négy hibapont. Negyedik a kiskunhalasi GP fordulón is helyezett Airventes Horváth Balázs PM Chaccerával, míg a Cseszterlint LK lovasa, Búza Krisztián Floyddal az ötödik helyen zárta a versenyt. A Grand Prix hatodik helye is ifj. Tóth Lászlóhoz került, aki a sárga Conloud PS-t lovagolta.

Koronaor babolna202007
Jármy Vince és JB Koronaőr
Gp babolna202007
A Grand Prix mezőnye

Mindössze két századmásodperc döntött az U25-ös Grand Prix végeredményéről. A balatonvilágosi Future Stars U25 nagydíjának győztese, Alasztics Aliz ezúttal is verhetetlennek bizonyult. Pirik Zsolt tanítványa 11 éves kancája, Concordia HB nyergében minimális különbséggel előzte meg válogatott társát, a hévízi Hollé Sárát, aki a pej Dzsangot lovagolta. A harmadik helyet Kovács Roland és örökifjú ménje, Sir Winston C zsebelte be, őket Kalán Eszter és Gareza, illetve a kiskunhalasi Füzér Flóra – Chiara páros követett a tiszteletkörben.

Alasztics babolna202007
Alasztics Aliz - Concordia HB
U25 babolna202007
Az U25 Grand Prix mezőnye

A vasárnap reggeli amatőr Grand Prix hosszú idő után az erősebbik nem győzelmét hozta: Gráf Miklós vihette haza az első és második helyet is. Az Agro Graf Kft. lovasa, ifj. Néveri Imre tanítványa Libertyt és Raphaelt lovagolta. Hibátlan teljesítménnyel lett harmadik az ajkai Nagy Evelin Montague-val, míg a negyedik helyet a taszári Takács Lili szerezte meg PM Callisterrel. Ötödikként végzett az Airventes Vecsei Lili a rutinos PM Fortunával, hatodikként Attilás Viktória és Sárgamegye S zárta a megmérettetést.

Grafm babolna202007
Gráf Miklós és Liberty
Amator babolna202007
Az amatőr GP mezőnye

A Grand Prix sorozat harmadik állomásának július 30. és augusztus 2. között a Nemzeti Lovarda ad otthont.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek