Göttler Vilmos ezúttal is győzelemmel indította a hétvégét a Tattersallban

Gottler 220826 og

Országos díjugrató versennyel búcsúzik az augusztustól a Nemzeti Lovarda. A 32 versenyszám négy nap folyamán 225 lovast és 345 lovat vonultat fel.

A versenyhétvégét a Fábiáncsics Horses lovasának győzelme nyitotta meg 90 centiméteren, Pusztai Tamás Chacoon’s Anna PS-t lovagolta.

A négyéves lovak mezőnyében Szladek Máté és Casallato Blue (Debreceni LHSE) hozta a leggyorsabb hibátlant.

Szladek
Szladek Máté - Casallato Blue

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Rába Anna és Rebeka (SomLó Térség Lovas Egyesület) vezette a tiszteletkört, míg 110 centiméteren Szotyri Nagy Ádám és Kristóf tanítványa, Vigh Letícia győzött Okaloosa nevű kancájával.

Az ötéves lovak között a Cornet Obolensky apaságú Cornet Balandro 8,20 stílusponttal lett a mezőny legjobbja Darvai Csenge Sárával.

Darvai
Darvai Csenge Sára - Cornet Balandro

120 centiméteren Göttler Vilmos és Jégvirág a tőlük megszokott módon győzelemmel nyitotta a hétvégét. 125 centiméteres pálya várta a 6 éves lovak nem túl népes mezőnyét. Itt Kovács Roland és Golden Sky-C 8 stíluspontja hozta meg a győzelmet.

Kovács r
Kovács Roland - Golden Sky-C

Pénteken a kezdő lovasok legjobbja a BLK-s Herczegh Marina és Kalou volt 8,40 stílusponttal, második lett a prosperes Várai Judit és Pandora, harmadik Viola Dalma Laura és I&H Jumping Jack.

A négyéves lovaknál Fekete György és Nena T ezúttal maga mögé utasította Szladek Mátét Casallato Blue-val, harmadik Kovács Henri és Ameko Vitalij.

Az ifjúsági lovasok mezőnyében Rába Anna és Clara Koenigspark (SomLó Térség Lovas Egyesület) 8,1 stílusponttal győzött, mögöttük holtversenyben 7,9 pontos eredménnyel zárta a versenyszámot a Hermann Zsófia – Mr. Brown és a Szabó Sándor – Kármen M páros.

Rába
Rába Anna - Clara Koenigspark

A 110 centiméteres nyitott versenyszám 35 indulót számláló mezőnyében a Balogh Laura Szilvia és Esme vitte haza a győzelmet a Krucsó Lovasklubnak. Tejfalussy-Gecse Lilla Zsófia és J-Focus négy másodperccel lemaradva csúszott a második helyre, harmadik Petes Maja és Castero.

A 110 centiméteres amatőr versenyszámban az első két helyet a Champions Team LKE képviseletében Tóth Dorina szerezte meg N-Gesmer Rouge, illetve Kurszán nevű lovaival, harmadik pedig Tóth Bagi Dorka és Curtis.

Tóth
Tóth Dorina - N-Gesmer Rouge

Az ötéves lovak legjobbja ezúttal Kovács Henri és Rádiháza Nike volt 8,4 stílusponttal. A ló tenyésztője és tulajdonosa a Kabala-Ménes Kft. Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure a BLK színeiben 8,2 ponttal másodikként zárt, harmadik Kovács Roland és Chabluerino.

120 centiméteren a castíliás Kovács Roland már egy győzelemnek örülhetett, mégpedig Whiskey Del Tiglio nyergében. A párost egy gyors hibátlannal maga mögé utasította Turóczi Laurát és Pretty Womant, valamint Mécs Emmát és Aurorát.

A hatéves lovak között Eszes Ferenc és Lanting 8,20 ponttal zárt az élen, mögötte a Debreceni Fanni – DB GI Citsun és Magyar Balázs – Miss Mary Soames “F” párosok végeztek 7,90, illetve 7,80 ponttal.

Eszes
Eszes Ferenc - Lanting

32 lovas állt starthoz a pénteki napot záró 130 centiméteres versenyszámban. Göttler Vilmos és Jégvirág ezúttal sem talált legyőzőre, az utolsóként induló Técsy Attila – Alkom páros gyors hibátlanja csak a második helyre volt elég, harmadik Kovács Henri és Harper.

Göttler
Göttler Vilmos - Jégvirág

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek