Burucs Borbála 2022 díjugrató championja

Burucs B champi2022 og

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok pályáján zajlott a 2022. évi Championátus második fordulója.

Bábolnára 196 lovas érkezett 258 lóval, hogy leküzdjék Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő feladványait.

Míg Kiskunhalason csak egy csapat volt hibátlan, Bábolnán már öt csapat végzett hibapont nélkül a nap végére, így köztük összevetés döntött. A bábolnai fordulón a Máchánszky Gyula Régió csapata győzött, amelynek vezetője Füzér Flóra volt, a csapat tagjai: Frányó Csenge, Bölecz Virág Ráhel, Bencses Réka és Réti Dávid.

Az abszolút győzelmet azonban húsz csapatból Majláth Csaba vezetésével a Platthy József Régió Rézi nevű kanca emlékét őrző együttes szerezte meg:

  • 1. Rézi csapat: Dér Szintia, Csuka Balázs, Szalai Vivien Kitti, Vass Fanni, csapatvezető: Majláth Csaba
  • 2. Virágh István (Golyó) csapat: Kármán Anita, Pintér Eszter, Szücs Zoltán, Vígh Letícia, csapatvezető: Kovács Zoltán
  • 3. Némethy Tamás csapat: Balázs Csenge, Boda Csenge, Nitsmann Gréta, Szabó Emese, csapatvezető: Szikszai Lajos
Csapat champi2022

2022 felnőtt championja Burucs Borbála saját tenyésztésű ménjével, Miami de Garderrel. Második Réti Dávid és Timpex Fényév, harmadik a kiskunhalasi győztes, Nagy Júlia Királyhágó nyergében.

Burucs B champi2022

Ábrahám Zsófia (Túrkevei Városi SE) immár negyedik alkalommal szerezte meg a champion címet az U25 kategóriában. A dobogó második fokára Gátfalví Kíra állhatott fel Grappa nevű lovának köszönhetően, harmadik Nagy Evelin és Montague.

Abraham Zs champi2022

A Serdülő "A" kategória championja Gorzó Eszter (Cseszterlint LKE) és Arwen, második Jandó Balázs és Icato (Simonpuszta NLHE), harmadik Szalai Vivien Kitti Samantha nevű lovával (Hevesi SE (Lovas Baráti Kör)).

Gorzo Eszter champi2022

A Serdülő „B” kategóriában Szotyori Nagy Ádám és Kristóf tanítványa, Vígh Letícia szerezte meg a győzelmet Okaloosa nyergében. A további dobogós helyezéseknek Oláh Mira Karina és Tailormade Carembar Blue (Cívis Lovas SE), valamint Csengery Dóra és Back Home örülhetett.

Vigh Leticia champi2022

Az amatőrök között a Diósgyőri VTK versenyzője, Bandi Barbara szerezte meg a győzelmet, maga mögé utasítva Tóth Dorinát és Kurszánt, valamint a prosperes Krecskovszky Evelint Hárfa nevű lovával.

Bandi Barbara champi2022

A gyermekek között Janik Attila tanítványa, Pichovszky Dalma szerezte meg a győzelmet Casco PP nevű lovával, második a Gyula Farm Miskolc LSC versenyzője, Fabók Adrienn Szaffi és Idarquithago, harmadik Fábián Maja Olívia és Agropoint Nektár (edző: Szabó-Máriás Sára).

P Dalma champi2022

A póni kategória championja Marossfy Zsófia és Tobi (Univerzum LK Etei SE), az ezüstérmet érő második helyet Susán Hanna szerezte meg Dakar du Bois nyergében, harmadik Zárug Annamária tanítványa, Gelányi-Balog Luca és Turfhorst Precious Girl.

Marossfy Zs champi2022

Részletes eredménylisták:

Forrás: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek