Nagy Sándor nyerte a 135 centiméteres kört a kiskunhalasi Országos Minősítőn

Kkhalas om2021 og

Több mint 300 alkalommal hangzott el a startot jelző gong az ünnepi hétvégén a Hirling József Lovasparkban a szezon utolsó versenyén, az Országos Minősítő, Felkészítő Díjugrató Versenyen és az Öregfiúk Országos Bajnokságán. A legrangosabb, vasárnapi 135 centiméteres versenyszámot összevetésben Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) nyerte E-Inception nevű lovával.

Az első nem felkészítő kör a negyedik versenyszám volt, amit 100 centiméteres magasságon rendeztek a kezdő lovasoknak. A lovasok stílusversenyében a Zsanai Lovas Sport Klub versenyzője, Miskei Léna Royal nyergében bizonyult a legjobbnak. A következő körben 100 centiméteres pályán ideális időre mérkőztek meg egymással a lovasok. Itt Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) Prometheus nevű lovával hozta az első helyet. A hatodik versenyszámban 105 centiméteres magasságú akadályok vártak a lovasokra. A nyitott, időre rendezett számban Chován Rebeka győzött Szikrázó Jelessel. A Danubia Lovasház párosa hibátlan pályával 62,59 másodperces idővel nyert.

A nap ifjúsági versenyszámát 110 centiméteren rendezték. A kétfázisos, megszakítás nélküli körben Csengery Dóra volt a legjobb Angelina De Circee nyergében. Az Antal Tanya LSC kettőse hibátlanul ment az első fázisban, a másodikban 28,46 másodperc alatt teljesítette a kört, megszerezve az első helyet. A nyolcadik versenyszámban 110 centiméteres akadályok vártak az indulókra. A korábban már győzelmet szerző helyi lovas, Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) ezúttal Long Island nyergében jeleskedett. A nyitott, időre folyó körben hibátlant mentek 60,96 másodperc alatt.

A magasságok ismét emelkedtek. A 115 centiméteres nyitott, időre történt versenyszámban a Mazeppa LC párosa, Tóth Viktória Corellóval hibátlan kört teljesítettek verőhiba nélkül, a leggyorsabban (63,76 mp), ez elegendő volt a győzelemhez. A tizedik versenyszámban már 120 centiméteres akadályok vártak a lovasokra. A nyitott, időre rendezett számban Nagy József (Riverside LSE) Balu nevű lovával nyert. A hibátlan pályát 57,05 másodperc alatt teljesítette a páros.

A nap legnehezebb köre hármas kiskunhalasi sikert hozott. A 130 centiméteres nyitott, időre rendezett kört a Kiskunhalasi LTSE kitűnősége, Weinhardt Virág nyerte Equest Cha-Cha nevű lovával (0 hp, 63,18 mp). A második helyen Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) végzett E-Inception nyergében (4 hp, 61,06 mp). A bronzérmes helyet klubtársa Fazekas István, szerezte meg Spirittel (4 hp, 62,81 mp)

Vasárnap a versenyszámok 100 centiméteres magasságú pályán indultak. A kezdő lovasok ideális időre rendezett számában első lett Levente Léna, (Concas Z) a Carlo Lovassport Egyesület lovasa. A kétnapos verseny 17. versenyszámában, a 100 centiméteres, nyitott, időre történt körben Bába Tünde (Hódmezővásárhelyi SLE) North Starral győzött (0 hp, 61,31 mp). A következő kör akadálymagassága 105 centiméteres volt. A nyitott számot időre rendezték meg, itt Villás Lili nyert Majával. A Mezőhegyesi Ménes KH SE lovasa hibátlanul, 56,60 másodperc alatt tette meg a kijelölt pályát.

A vasárnapi ifjúsági versenyszámban 110 centiméteres akadályok vártak a lovasokra. A kétfázisos, megszakítás nélküli számot Farkas Nóra (Kurca-Menti LE), Capuccino Nadi "F" nevű lovával hozta első helyen (0 hp, 34,76 mp).

A kétnapos verseny legrangosabb köre az OTP helyi fiókjának díjáért történt. A 135 centiméteres, nyitott, egyszeri összevetéssel rendezett körben két hibátlan eredmény született. Az összevetésben is hibátlanul ment Nagy Sándor (Határőr Dózsa SE) és E-Inception és gyorsabban a másik összevetőnél, Biharvári Attilánál (Caspar). Ezzel a kiskunhalasi lovas nyerte a számot.

A szám első három helyezettje:

  1. Nagy Sándor, E-Inception, Határőr Dózsa SE, 0 hp, 71,86 mp, 0 hp, 46,18 mp
  2. Biharvári Attila, Caspar, B&H Lovas Klub, 0 hp, 72,54 mp, 4 hp, 44,60 mp
  3. Fazekas István, Spirit, Határőr Dózsa SE, 4 hp, 71,70 mp

A verseny 21. versenyszámában szintén összevetésben dőlt el az aranyérem sorsa. A 125 centiméteres nyitott, egyszeri összevetéssel rendezett körben Fazekas István (Opál, Határőr Dózsa SE) vetett össze Piroska Zoltánnal (Lorina, Mezőhegyesi Ménes KH). Utóbbi gyorsabban lovagolta a hibátlan összevetést és nyert.

A szám első három helyezettje:

  1. 1. Piroska Zoltán, Lorina M, Mezőhegyesi Ménes KH SE, 0 hp, 62,32 mp, 0 hp, 32,04 mp
  2. 2. Fazekas István, Opál, Határőr Dózsa SE, 0 hp, 64,76 mp, 0 hp, 33,88 mp
  3. 3. Füzér Flóra, For The Moment, Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 69,54 mp

A kétnapos verseny utolsó körét 115 centiméteres pályán rendezték. A nyitott körben időre versenyeztek a lovasok. A számot Karádi Ármin (Határőr Dózsa SE) nyerte Long Island nevű lován hibátlanul, 60,68 másodperc alatt. Az első osztályúak körét Piroska Zoltán Minerva nyergében hozta első helyen. A Mezőhegyesi Ménes KH SE lovasa ugyan ütött egy fát, de ez is elég volt a győzelemhez (70,80 mp) többet hibázó ellenfeleivel szemben.

Tovább a teljes eredménylistára »

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata és Kovács Iván

Kapcsolódó cikk
Kommentek