Szuhai Rodrigó a gyermek GP győztes Bábolnán

Szuhai Rodrigo Babolna 202007 1200

Szombat délután hűvös, szeles időben került sor Bábolnán az idei év második gyermek Grand Prix fordulójára, ahol a fiúké volt a főszerep. A leggyorsabb lovaglást első összevetőként a még csak 11 éves Szuhai Rodrigótól láthatta a közönség, aki Qualinával megnyerte élete első GP-jét.

Szorosan Szuhai Rodrigó nyomában Kormos János tanítványa, Magyar Balázs Balerina nyergében lett a második.

Balerina
Magyar Balázs - Balerina

A harmadik hely is Diósgyőrbe került, Szuhai Rodrigó Clintapointtal hibátlan összevetéssel a bronzérmet is megszerezte, megelőzve Magyar Balázst, aki másik lovát, Cassius Maxius P.H.-t lovagolta. Az ötödik hely is Szuhai Rodrigóé lett, ezúttal Chacco Boy-jal, míg a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a Prosper Lovasklub lovasnője, Tavasi Eszter és pej kancája, Audrey Pins zárt a hatodik helyen.

A Szuhai család uralta a 135 centiméteres fiatal lovas kategóriát is, hiszen a leggyorsabb Chilling Out-tal Szuhai Péter lett, megelőzve unokatestvérét, ifj. Szuhai Gyulát és a szürke Casalidot. A kategória harmadik helyezettje a 15 éves Kiss Lizanna lett Gina Rosina nyergében.

Chillingout
Szuhai Péter és Chilling Out

A 135 centiméteres vadászugratás nyitott számában jelentős fölénnyel folytatta győzelmi sorozatát ifj. Tóth László, aki ezúttal Counloud PS-el nyert, megelőzve a mindig gyors PM Quinterát és lovasát, Horváth Balázst, míg a harmadik lett a német színekben versenyző, Jürgen Mayer és Llanelli.

Quintera
Horváth Balázs - PM Quintera

Hetven lovas teljesítette a 145 centiméteres Grand Prix kvalifikációs versenyszám pályáját, ahol nem borult a papírforma. Péntek után szombaton is ifj. Tóth Lászlóé volt a főszerep, aki Quantico nyergében győzni tudott, Casino Royal Z nevű lovával pedig a harmadik helyen végzett. Másodikként zárta a versenyszámot a Timpex Lovasklub lovasa, ifj. Szabó Gábor Chabal TH-val, negyedik lett Krucsó Szabolcs Lady Winnerrel, ötödik a Varga Ménes lovasnője, Vándor Zsófia és Quintus. A hatodik hely is a Krucsó Istállóba került, Krucsó Szabolcs Aranykapu Con Lordannal szerezte meg a pozíciót.

Quantco
Ifj. Tóth László és Quantico

Szombat késő délután a hatéves lovak fináléjában tizenegy lovas tudta hiba nélkül lelovagolni Németh Zoltán pályáját. A kétszázezer forint összdíjazású versenyszámban első alkalommal győzött határon túli színekben versenyző ló: Joebon Blue Horváth Dáviddal Szlovákiának szerezte meg a győzelmet. Második helyen a pej herélt, Julius HV végzett ifj. Szabó Gáborral a nyergében, harmadik helyre a Czuczi István által tenyésztett, Gucci IC került Kovács Henrivel, míg a pej mén, Shiarado SZ Szuhai Gyulával negyedikként zárt a versenyszámot. Ötödik lett Damiant Boy Berkes Mátéval, míg London’s Chagana PS Szuhai Péterrel a hatodik helyen végzett hibátlan összevetéssel.

6eves
Horváth Dávid - Joebon Blue

A versenynap zárásaként rendezték meg az ötéves lovak 115 centiméteres fináléját. A közelgő vihar miatt a versenybíróság kétfázisos, megszakítás nélküli elbírálás mellett döntött. Szoros versenyben a BL Armentum színeiben versenyző Szikszai Lajos FBI De Hus nevű lovával szerezte meg a győzelmet. Második lett a kiskunhalasi finálé győztese, a Big Star apaságú Xixo Borgia ifj. Szabó Gáborral. A dobogó harmadik fokát Purro Ter Sarren hódította meg a szlovák színekben versenyző Horváth Dáviddal. Negyedik lett a Bognár Ménesben tenyésztett Bognár Jentorino-Diara, nyergében az Algyői Lovasklub lovasával, Zajzon Andrással, ötödik Rádiháza Lavina II. Cser Attilával, míg hatodik Nobel Szentirmai Péterrel.

Fbi

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek