Izgalmas összevetésekkel zárult a szilvásváradi championátus utolsó napja

Gyermek donto szvarad08 og

A díjugrató korosztályos Championátus első fordulója a végéhez ért, így megkezdődhet az esélylatolgatás a végső győztesek kilétét illetően.

A verseny helyszínéül szolgáló Lipicai Lovasközpont kiválóan vizsgázott, a profi szervezésnek köszönhetően a lovasokat minden igényt kielégítő körülmények fogadták Szilvásváradon.

A háromnapos megmérettetés utolsó napja a döntőkről szólt, ahol dupla pontokat szerezhettek a lovasok az emelt magasságú összevetéses pályákon.

A póni lovasok döntőjében hárman jutottak az összevetésbe, akik közül egyedüli hibátlannal Varga Zoltán tanítványa, Szilágyi Zille Sára végzett az első helyen, ezzel megszerezve a vezető pozíciót az összesítésben. Második helyen végzett Varga Réka Hanna, megelőzve Bene Dórát, akik a negyedik és az ötödik helyen állnak ezzel a pontversenyben. De az Ördöglovas SE versenyzői, Frank Dániel és Király Aliz ennek ellenére meg tudták őrizni dobogós helyezéseiket, így a második és a harmadik helyen állnak a tabellán.

A gyermekeknél is hasonlóan alakult az utolsó nap, hiszen a döntőn 20 pontot szerző Tavasi Eszter vette át a vezetést. Az összevetésben szintén hibátlanul lovagolt még Szuhai Rodrigo, és az őt követő Kiss Maja is, ezzel előrébb lépve a táblázatban. Viszont a korábban élen álló Magyar Balázs és Szabó Dorina is egy-egy hellyel hátrébb csúsztak, így a második és harmadik helyen várják a folytatást.

Tavasi Eszter
Tavasi Eszter

Az amatőrök mezőnyében a verseny talán legnagyobb esélyese, Bandi Barbara volt a döntőben is a legjobb, így megőrizte vezető pozícióját. Gráf Miklós Viktor az ezüstrémes helyezésével fel tudott jönni az abszolút második helyre, és a harmadik helyen végző Krecskovszki Evelin is értékes pozíciókat lépett előre. Nagy Evelin jelenleg a harmadik a tabellán.

Bandi Barbara
Bandi Barbara

A serdülő B kategóriában a mindhárom napon pontszerző Kovács Noémi áll az élen tetemes előnyt szerezve az őt követő Balogh Annához képest. A döntő bronzérmese, a Horváth Gábor által felkészített Schmuck Rebeka Anna pedig az ötödik helyre lépett elő. Az első napok alapján élen álló Krajnyák Fanni a döntőben nem tudott pontot szerezni, így jelenleg a negyedik.

A serdülő A-ban kétség sem fér hozzá, hogy ki vezeti a tabellát, hiszen Tamás Jázmin 100%-os teljesítménnyel zárta a kategóriát. A maximálisan gyűjthető 40 pontján felül még két-két pontot is lecsípetett riválisai eredményéből második helyezéseinek köszönhetően. A döntőben második, illetve harmadik helyen végző Szigeti Panna és Gimesi Lorena is felkerültek az élmezőnybe, a negyedik és az ötödik helyen várják a folytatást. Viszont Hóman Gréta és Vincze Imre egyenletes teljesítményüknek köszönhetően meg tudták őrizni dobogós helyezéseiket.

Tamas Jazmin
Tamás Jázmin

Az utánpótlás lovasok élén Unger Fanni áll, megelőzve a tavalyi ifjúsági bajnokot, Gráf Edina Nikolettát. De bekerült az üldözők közé a döntőn második helyen végző Csákány Dorottya is, akik között csak néhány pont a különbség.

A döntőn elért sikerével Mihucz Tibor holtversenyben vezeti a felnőtt mezőnyt Körtvélyessy Péterrel, akiket mindössze két pont lemaradással szintén holtversenyben követ Szotyori Nagy Kristóf és Horváth Gábor.

Mihucz Tibor Uzsoki Andras
Mihucz Tibornak gratulál Uzsoki András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója

A második forduló augusztus 23-25. között kerül megrendezésre Bábolnán, ahol kiderül, hogy kik lesznek a 2019-es év Championjai.

A pontverseny jelenlegi állása:

CH 1 pontok 1
CH 1 pontok 2
CH 1 pontok 3
CH 1 pontok 4

Fotó: Díjugrató Szakág

Kommentek