Idén Mráz Tamás a mester

Mraz Tamas Mesterektornaja2021

A 2020-as év után idén is megrendezték a Mesterek Tornáját. Az évtizedes hagyományokra visszanyúló versenyt ezúttal is a SsangYong támogatta, a helyszín a Világosi Lovascentrum volt. A tavaly elkészült fedeles arénában három napon keresztül ugrattak az amatőr és póni lovasok, a teljes utánpótlás korosztály és az ország legjobb felnőtt lovasai.

A kiemelt összdíjazású viadal pályáit Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő építette, a versenybíróság elnöke Bönde Ferenc volt.

Vasárnap a felnőttek versenyszámaiban minden Mráz Tamásról szólt. A Ssang Yong Mesterek Tornája 145 centiméteres nagydíj pályája igazán mesteri feladatot jelentett a lovasoknak. Két lovas tudott nulla hibaponttal célba érni, köztük az összevetés döntött. Nagy Balázs sárgáját, BN Silvert Mráz Tamás a starttól a célig maximum sebességgel lovagolta, de az utolsó ugrásnál egy verőhibát vétve 41,54 időeredményt mutatott a szép számú közönségnek a Világosi Lovascentrum nagy kijelzője.

Következett a mezőny egyik legrutinosabb lovasa, az Airventes Horváth Balázs, aki Pataki Mihály ménjével, PM Baloustarral a hármas számú meredeket verte, ezután rákapcsolt, így időeredménye 44,42 lett, ami a nagydíj második helyét jelentette a válogatott lovasnak.

Az eredményhirdetésen a négy hibapontos lovasok sorakozhattak fel a harmadiktól a hatodik helyezésig, ahol a jobb időeredmény döntött. A kiskunhalasi Weinhardt Virág Equest Cha Chával lett a harmadik, megelőzve az idén is kimagasló szinten teljesítő Alasztics Aliz - Concordia HB párost. A nagydíj ötödikje a Winkler SE színiben lovagló Zárug Annamária Coolmannel, míg hatodik lett ifj. Lázár Zoltán és a szürke Diablo.

A felnőttek 130 centiméteres kiskörében is Mráz Tamás emelhette magasra a győztesnek járó serleget, hiszen fedezőménjével, Givanóval a leggyorsabb hibátlant lovagolta. Második helyen a debreceni Szladek Máté végzett Szombati Gábor lovával, Fly Boy-jal, míg harmadik lett pénteki első helye után a Prosper Lovasklub színeiben lovagló Szotyori Nagy Kristóf a pej Horze Cym Carlsson S nyergében.

Az U25-ös korosztály hiba-idős kiskörének döntője is Weinhardt Virágról szólt, hiszen a kitűnő stílusban ugró Cortez nyergében egy villámgyors hibátlannal megnyerte a versenyszámot. Második helyen a túrkevei Ábrahám Zsófia végzett Berico A nevű lovával, harmadik Zárug Gyula tanítványa, Takács Petra Fionával.

A korábbi versenynapok összefoglalói megtekinthetők a Díjugrató Szakág oldalán »

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek