A kiskunhalasi Díjugató GP bajnokait faggattuk

Vandor Zsofia Quintus Kkhalas GP202006 og

Június 18-21. között Kiskunhalas adott otthont az idei Díjugrató Grand Prix sorozat első állomásának. Az egyes kategóriák győzteseivel Urbán Zoltán kollégánk beszélgetett.

A 150 centiméteres, másfélmilliós összdíjazású GP-t Balatonvilágos után ismét első női magyar bajnokunk nyerte. Vándor Zsófia és Quintus, a 2019-es felnőtt magyar bajnok páros egyedüli hibátlanként győzött az összevetésben.

Vándor Zsófia a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban mesélt lováról, Quintusról és közös sikereik titkáról július nyolcadikán. Tovább a riportra >>

A 140 centiméteres U25 GP időre, egyszeri összevetéssel került megrendezésre. A fiatal lovasok 400.000 forint összdíjazású számában 34 startot regisztrált a zsűri. Összevetésre nem került sor, mivel egyetlen hibátlan kör született a D-Team SE lovasának, Dömse Tamásnak köszönhetően, aki Conquistador nevű lovával hódította el a győztesnek járó serleget.

A 120 centiméteres amatőr finálét időre, egyszeri összevetéssel rendezték meg a 29 lovassal. Az alappályán 14 hibátlan eredmény született, majd az összevetés is kilenc hibátlan lovaglást hozott, közöttük az időkülönbség döntött. Ám igencsak különleges végeredmény született, hiszen a 2013 óta tartó Grand Prix sorozatban másodszor született századmásodpercre holtverseny az első helyen. Az amatőr GP első helyén így Nagy Henriett és Hajdú Petra osztoztak meg.

A gyermek GP döntőben 125 centiméteres pálya várt a hat startolóra. A számot időre, egyszeri összevetéssel értékelték. Utóbbira azonban nem került sor, mivel a versenyszám két hibátlan lovaglását a Mórhalmi LSE sportolója, Kiss Maja érte el Chacco, illetve Quipara Z nevű lovaival.

A 6 éves lovak 125 centiméteres GP fináléját időre rendezték, egyszeri összevetéssel. Az alappályán a 23 indulóból nyolc hibátlan eredmény született, közöttük összevetés döntött. Az utolsó előttiként startoló Berkes Máté mindjárt az első akadályoknál figyelemre méltó rövidítésekkel és tempóval kezdett, tudva, hogy előtte három hibátlan összevető volt már. A kockázatos manőverek végigkísérték a lovaglását, bátorsága pedig meghozta a sikert és győzött Chacco SZ nevű heréltjével.

A négy nap legeredményesebb lovasa ifj. Szabó Gábor volt.

A Díjugrató Grand Prix sorozat döntője július 9-12. között a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon kerül megrendezésre. A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Borítókép: Kovács Iván, Gudmon Kata

Kapcsolódó cikkek
Kommentek