Győzelemmel ünnepelte 64. születésnapját Busi Sándor

Ifjszabogabao lordclassic1200

Derült, napsütéses idő fogadta a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató és Grand Prix második napján a lovasokat. A különböző kategóriájú köröket pénteken a négyévszakos pályán és a füves arénában rendezték, a közönség 218 startot láthatott, a hat számból négy GP kvalifikációs lehetőséget adott.

A nap első körében, az öt éves lovak 110 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályáján 24-en startoltak. A szám stílusverseny volt, amelyben első helyen Kovács Henri (Morris Lovas SE) végzett Caldato-val. A páros 0 hibapontos pályája a legjobb pontozást kapta (8,20 pont).

Kovacs Henri Caldato
Kovács Henri - Caldato

A péntek délelőtti második körben – 120 centiméter, 6 éves lovak stílusversenye, 25 start – Kovács Henri ismételt, ezúttal Gucci IC nevű hat éves szürke kancájával (0 hp, 8,40 pont) győzött.

Kora délután került sor az amatőr GP kvalifikációra, amelyen 27 lovas startolt. A versenyszámot időre rendezték. Egy többszörös kategória magyar bajnok, Busi Sándor (Equest-Sport LC) Equest Stella nevű lován győzött hibátlan lovaglással és a legjobb idővel (0 hp, 67,08 másodperc). Mondják, hogy a lovassport kortalan. Ezt Busi Sándor különösképp alátámasztotta ezen a napon, mivel ezzel a győzelemmel ünnepelte a 64. születésnapját.

Busi Sandor Equest Stella
Busi Sándor - Equest Stella

Délután kettőkor, a nap negyedik körében 12 starttal került sor a 120 centiméteres ifjúsági körre, amely egyben a gyermek GP kvalifikációja volt. A számban időre lovagoltak, amelyben (12 start) a Diósgyőri VTK sportolója, Szuhai Rodrigo Clintapoint nevű 8 éves szürke kancájával volt a leggyorsabb hibátlan (0 hp, 55,02 másodperc). A tizenegy éves versenyző edzője édesapja, Szuhai Gyula.

Szuhai Rodrigo Clintapoint
Szuhai Rodrigo - Clintapoint

A legtöbb, 85 startot a 130 centiméteres magasságú akadályokkal nehezített nyitott versenyszám hozta, ami egyben a fiatal lovasok számára jelentette az U25 GP kvalifikációt. Az időre rendezett kört hibátlanul, a legjobb idővel hozta a Timpex Nyíregyháza Lovas Klub sportolója, ifj. Szabó Gábor tizenegy éves sötétpej ménjével, Timpex Fényévvel (0 hp, 56,49 másodperc). Az U25 GP kvalifikációt ifj. Szuhai Gyula Chacco Boy nyergében vitte az első helyen, aki új egyesületének, a Diósgyőri VTK-nak hozott ezzel sikert (0 hp, 58,13).

A kétszeres magyar bajnok és világkupa döntős ifj. Szabó Gábor ismét mindent vitt a nap legnehezebb, 140 centiméteres számában a Nyíregyházi Timpex ménes lovaival. A nyitott GP kvalifikációs számban (48 start) először Lord Classic nyergében (a borítóképen) vette át az első helyet, majd utolsóelőtti startolóként második lovával, Timpex Bölcsésszel még rövidebb idő alatt teljesítette hibátlanul a pályát, megnyerve ezzel a versenyszámot.

Ifjszabogabao timpexbolcsesz kovacsivan
Ifj. Szabó Gábor - Timpex Bölcséssz

Tovább a részletes eredményekre >>

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Kovács Iván és Gudmon Kata

Kapcsolódó cikk
Kommentek