Karádi duplán duplázott a fiatal lovak mezőnyében Kiskunhalason

K Khalas202107 og

Sportszerű Országos Minősítő Díjugrató Versenyen vannak túl a Hirling József Lovaspark szerevezői. A három nap során 352 start történt a 36 versenyszámban. A lovasok füvön és filces pályán is próbára tették tudásukat.

A harminchat körből kilenc felkészítő versenyszámot tartottak meg, amelyeket rendre a kora délelőtti időszakba iktattak be a szerevezők. Sok díjugrató élt a felkésztő versenyeken való megméretés lehetőségével. A számokat jellemzően ideális időre tartották. A továbbiakban pedig ifjúsági, nyitott és lókorosztályos versenyeket láthatott a közönség.

A Határőr Dózsa SE lovasa, Karádi Ármin (a borítóképen), aki az öt- és a hatéves lovak versenyében szombaton és vasárnap is győzelemhez segítette Vakachuka, illetve Candy Crush nevű lovait.

A 125 centiméteres nyitott versenyszámban ugyancsak akadt egy duplázó. Szekeres Ágota Equest Balou Belle nevű lovával pénteken és szombaton is győzni tudott, vasárnap pedig csak időkülönbséggel lett második a páros. Az Equest-Sport LC kettőse ott is hibátlanul teljesített, azonban a nyertes, Ábrahám Zsófia (Túrkevei Városi SE) Ciboulet De Gibet nevű lovával gyorsabb volt.

A duplázók közé került még Anducska Tibor, aki az ifjúsági, kétfázisos számban pénteken Astonnal nyerte a 110 centiméteres kört. A Keleti Lovas Központ SE sportolója és lova vasárnap ismételt és az akkor már összevetéssel rendezett körben bizonyította kiválóságát. Az ötfős finálét hibátlanul, a leggyorsabban oldották meg.

Végül még egy kettős sikert elért sportolót kell kiemelni: Birkás Luca (Szabadidő Lovasok SE) és Chokito szombaton az ifi számot és a 105 centiméteres nyitott kört is az első helyen hozták. Nem volt messze a duplázástól Kovácsné Vetró Adrienn sem. A Határőr Dózsa SE lovasa Ravellel pénteken ezüstös helyet ért el a 105 centiméteres, időre rendezett számban, vasárnap pedig győzött a hasonló nehézségű pályán.

Vasárnap a legnehezebb 135 centiméteres magasságú, nyitott számban Boda Csenge és Laurence győzte le a halasiak válogatott és magyar bajnok lovasát, Fazekas Istvánt, aki Jennifer és Walter nevű lovaival is szerencsét próbált, de ezúttal a második és a harmadik hellyel kellett megelégednie. Fazekas a szombati 135 centiméteres számban eredményesbb volt: Spirittel első helyet, Walterrel az ezüstérmet szerezték meg. Az utolsó napon azonban Boda Csenge (Szikszai Military LSE) egy nagyon szép, gyors és győztes pályával lepte meg edzőjét, Szikszai Lajost, aki erős érzelemkitöréssel fogadta lovasa sikerét. „Persze, hogy örülök az első helyezésének, hiszen azért indulunk egy versenyen, hogy győzzünk és ez egy kiváló lovaglással sikerült Csengének a 135 centiméteres magasságú pályán. Ügyesen, haladósan, jól megválasztott íveken mentek. Laurence nevű, 10 éves sötét pej heréltjével – ami saját tulajdona – összeszokott párost alkotnak és már több szép siker áll mögöttük. Ez egy újabb, és remélem folytatódik – nyilatkozta a tréner.”

A vasárnapi utolsó versenyszám abszolút helyi sikerrel ért véget. A kiváló lovastusázó dr. Tuska Péter (Határőr Dózsa SE) Rádiháza Junior nyergében győzött a 120 centiméteres pályán, a második helyen klubtársa, Mezei Lívia Bognár Rokkaforgatóval lett az ezüstérmes. A válogatott militarylovas, Tuska doktor másik lovával, Morajlóval a szombati 110 centiméteres nyitott számban bronzérmes lett.

Kunné Fekete Alexandra, a versenybíróság elnöke így foglalta össze a Kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató Versenyt: „Egy nyugodt ritmusú, sportszerű országos minősítőn vagyunk túl. Több versenyt is rendeztek a hétvégén Magyarországon, így családias légkörben folytak a versenyek és örömünkre szép számú közönség kísérte figyelemmel az eseményeket. Pénteken a közelgő Championátus miatt a füvön lehetőséget adtunk a lovasoknak versenyzésre, sokan éltek vele. Szombattól már a filces pályán mérték össze a tudásukat. Gratulálok minden sportolónak, sportvezetőnek, köszönöm a munkát a segítőknek!”

Tovább a verseny teljes eredménylistájára »

Kiskunhalason a következő nagyszabású díjugrató verseny a július 23-25. között megrendezésre kerülő Championatus I. forduló és Országos Minősítő Díjugrató Verseny lesz a Hirling József Lovaspark füves arénájában.

Szöveg: Kovács Iván
Fotó: Katusné Gudmon Kata és Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek