Hungarian Future Stars: Alasztics Aliz és Janik Anna megvédte címét

Future Stars2021 og

Ismét Balatonvilágos adott otthont a SsangYong Hungarian Future Stars versenynek. A német mintára először 2020-megrendezett megmérettetésen a pónik és a kezdő lovasok mellett három korosztályban gyermek, ifjúsági és U25 lovasok versengenek. A SsangYong és a Díjugrató Szakbizottság támogatásával több mint kétmillió forint díjazásban részesültek a legjobbak.

Favorit győzelmekkel indult a verseny Balatonvilágoson

A gyermekek 110 centiméteres, hiba-idős versenyszámában nem történt meglepetés, a mostanában nagyon eredményesen versenyző Bódai Hanna megszerezte az első két helyet Quintano és Coliano nevű lovaival. Harmadik helyen végzett Búza Krisztián tanítványa, a Cseszterlint Lovasklub lovasa, Müllner Anna és Captain Cassone.

Az ifjúságiak 125 centiméteres nagykörében sem született meglepetés, hiszen Janik Anna lett az első Castero nyergében, második helyen Jakab-Tóth Kornélia végzett Tabu De Ganaddal. Harmadik lett Kurnyák Ágnes tanítványa, Kacsó Júlia Csenge a szürke Contesivel.

A 130 centiméteres hiba-idős számban sem született különösebb meglepetés, hiszen Kovács Roland Astral C nyergében maga mögé utasította a villamourai Európa-bajnokságra készülő Kiss Lizannát, aki ezúttal Cashflow-t lovagolta. Harmadik helyen a mostanában szebbnél szebb pályákat teljesítő Baranya megyei Nagy Júlia végzett Királyhágóval.

A csütörtöki program az U25-ös kiskör versenyszámmal zárult, ahol a leggyorsabb hibátlant Kiss Anett Natália lovagolta Caro Freddóval. Második lett a Classic Horse lovasa, Zólyomi Emma Waikiki Del Tiglióval, míg a harmadik Maszlag Ilona tanítványa, Viasz Hanna Caviarral.

Másnap sok hiba tarkította az U25-ös korosztály kiskörét, ahol a harminckét indulóból mindössze két hibátlan teljesítmény született. Győzött a Pasaréti Honvéd lovasnője, Szabó Virág Drazic nyergében, második lett a Veszprém megyei Viasz Hanna a sárga Caviarral. Négy hibapontos teljesítménnyel Kiss Anett Natália ezen a napon a harmadik helyet szerezte meg Caro Freddoval.

Gyorsabbnál gyorsabb teljesítményeket hozott még csütörtökön az ifi kiskör, ahol a kétfázisos versenyszámban első lett Horváth Gábor tanítványa, Oroszi Dóra Széplak Góliáttal, szoros versenyben megelőzve Rednágel Sárát és Pancsit. A Horváth Lovassport Egyesület lovasáé lett a harmadik hely is: Fekete Lucáé Quinto’s Tamarával.

A pénteki ifjúsági kiskörben Komárom-Esztergom megyei siker született, hiszen az Etei Univerzum Lovasklub lovasnője, Bene Dóra Dánóval mindenkinél gyorsabb volt. Utána a bajai Pintér Zsófi Csenge végzett a szürke, Caressila Rouge nyergében, harmadik lett Szikszai Lajos tanítványa, Pataki Anna Klára Lennard nyergében.

Három lovas tudott hatvan másodpercen belül célba érni a gyermek kiskörben, első lett Sebák Andrea tanítványa, Molnár Csenge Action Baloubával, második Bodnár Annabell It’s a Gamble, és harmadikként az Öregkő Lovasai Egyesület lovasa, Molnár Blanka Diarator Sz nyergében.

A második Hungarian Future Stars versenyen a kezdő lovasok is teret kaptak, ők nyitották meg a versenyt. Csütörtökön több, mint harmincan szálltak nyeregbe. 8,5 ponttal győzött Nagy Nóra Jázmin Remember Me De Ganad nyergében. Második helyen 8, 2 ponttal az Oxer Team lovasa, Király Aliz végzett Ferguse De Merze nevű lovával, harmadik lett kerek 8 ponttal Pichovszky Dalma Casco PP nyergében.

A pénteki napon már Király Alizé lett az első hely, aki Délibáb Felhővel 8,3 stíluspontot kapott, megelőzve J.C.S nyergében ülő Fésűs Grétát. A harmadik helyen holtverseny alakult ki: a Szent László LSE lovasa, Antal Vanda Cardinával és a Prosper Lovasklub párosa, Kiss Johanna Janka Diabolóval egyaránt 7,9 pontot kaptak, így övék lett a megosztott harmadik hely.

A pónik pénteki nagyköre Gubicza Dorottyáról szólt, aki megszerezte az első két helyet Quint Van De Groenheuvel, illetve Zorro Van De Vossentip nevű pónijaival, harmadik lett Vincze Cintia tanítványa, Both Petra Biotop Bojtorjánnal.

A pénteki első győztes a pónik kiskörében Jung Lili lett, aki Archibald nevű pónijával leggyorsabban teljesítette Németh Zoltán pályaépítő hiba-idős pályáját.

Future Stars2021 kovacs roland
Kovács Roland

Kovács Roland győzelemre lovagolta Lidérc csapatát

A második Hungarian Future Stars a Világosi Lovascentrumban szombaton elsősorban a csapatversenyről szólt. Nyolc négyfős együttes nevezett, akik közül a nagykörben starthoz álló párosok lehettek a csapattagok. A szabály szerint pontegyenlőség esetén az U25-ös, 135 centiméteren megrendezett kétfázisos versenyszámban elért eredmény döntött, így adódhatott, hogy három teljesen hibátlan csapat közül a leggyorsabban lovagló U25-ös lovas, Kovács Roland Astral C-vel az első helyre juttatta a négyfős csapatot. Az együttes Kovács Roland korábbi hűséges lováról, Lidércről kapta nevét a további tagok: Janik Anna, Both Petra, Bódai Hanna, csapatvezető: Janik Attila. A győztes csapat tagjainak Pataki-Csete Dorottya, Katona Linda, Hant Mercédesz és Kunos Attila gratulált.

Második helyen a Turi József emlékét őrző négyes került Szotyori Nagy Kristóf csapatvezetésével. Az ezüstérmes csapatban Pásztor Dóra szerepelt a gyermek kategóriában, Hegedűs Adél Dóra és Gimesi Lorena volt a két ifjúsági, a befejező lovas pedig az ezúttal is nagyot versenyző Nagy Júlia Királyhágóval.

A címvédő csapat Captaint, a nagyszerű pejt hordozta nevében, ezt a csapatot Füzér Gábor vezette, a Kiss testvérek mellett Pecsora Amira Lara és Bognár Dóra lovagolt a négy fős együttesben.

Az egyéni számokban a nagykörökben a gyermekeknél az Antal tanya lovasa, Csengery Dóra lett az első Angelina De Circe nevű lovával, megelőzve a gyermek Európa-bajnokságra is nevezett Bódai Hannát és Quintanót, a harmadik helyet pedig ugyanúgy, mint pénteken ismét Búza Krisztián tanítványa, Müllner Anna és Captain Cassone szerezte meg.

A pónik nagykörében öt kisló is indult. Szombaton első lett Both Petra és Biotop Bojtorján, őt követte Gubicza Dorottya és két pónija, Quinet Van De Groenheuvel, illetve Zorro Van De Vossentip.

Simonpusztai győzelem született a pónik kiskörében, első lett Monaco nevű pónijával Pillár-Bán Csenge.

Az ifjúsági lovasok 125 centiméteres versenyen több mint 30 indulónak csengetett a versenybíróság. A győzelmet a kecskeméti Jakab-Tóth Anna szerezte meg Tabu De Ganad nyergében, megelőzve a gyermek válogatott erősségét, Magyar Balázst Aladinnal és Antal Pétert, aki a nagyon jó ugróképet mutató Choral Symphyt lovagolta.

Az ifjúsági nagykörben Csibi Zsófia, Szöllősi Hajnal és Hegedűs Adél Dóra lovagolhattak az eredményhirdetésre.

A legtudatosabb lovaglásokat az U25 kategória 135 centiméteres nagykörében láthatta a közönség, ahol Kovács Roland lett az első Astral C-vel, megelőzve egy másik Ganádpusztán tenyészett lovat, Qui De Ganadot, akit Gráf Edina Nikolett lovagolt. Harmadik lett Kurnyák Ágnes lovasa, Nagy Júlia Királyhágóval.

Az ifjúságiak kiskörében volt a legtöbb induló, szám szerint ötvenöt, itt első lett a Colonado Lovasiskola lovasa, H. Nagy Emma Costa Bravával, megelőzve két Sugo-Horse Parkos lovast, Pintér Zsófi Csengét és Caresslia Rouge és Bencses Rékát Arania Z nyergében.

A gyerekek kiskörében sem sokat változott az eredménylista az előző napokhoz képest. Első lett az Öregkő Lovas SE lovasa, Molnár Csenge és Action Balouba, második Bodnár Annabell és új lova, It’s a Gamble, harmadik pedig a szép képet mutató Prosperes páros, Kiss Johanna Janka és Diaboló.

Harmincnégyen lovagoltak a kezdő lovasok számában, itt is Prosperes siker született, hiszen Nagy Zsófia lett az első Cher M nevű kancájával, megelőzve Jug Anna Milénát O-Centurával, és harmadik helyen, ugyanúgy, mint a gyermek kiskörben, ezúttal is Kiss Johannát szalagozták Diaboló nyergében.

Future Stars2021 Liderc csapat
A győztes Lidérc csapat

Címvédések az utolsó napon

A Ssang Yong Hungaran Future Stars verseny vasárnapja a címvédésekről szólt. Németh Zoltán technikás és nem könnyű pályákkal várta a résztvevőket.

A legmagasabb, 140 centiméterre kiírt magasságon az U25-ös lovasok versenghettek, ahol hárman tudták hibapont nélkül lelovagolni az alappályát. Pirik Zsolt tanítványa, Alasztics Alíz idén sem engedte át másnak a győzelmi serleget és Concordia HB-val megvédte 2020-as címét, és másik lovával, Chablisszal a második helyet is megszerezte. A harmadik hely egy másik Győr-Moson-Sopron megyei lovasé lett, Gráf Edina Nikolett Qui De Ganaddal szerezte meg az előkelő pozíciót. A negyedik hely az alappályát kis időtúllépéssel teljesítő Kiss Lizannához került, aki Cashflowt lovagolta. Az egyetlen négy hibapontos lovas, Budai Virág Baileys nyergében az ötödik helyen végzett, hatodik az ifjúsági válogatott tagja, Tóth Balázs és Rolfs Royce nevű heréltje.

Az ifjúságiak korú lovasok 130 centiméteres nagydíjában is győzött a címvédő Janik Anna, ezúttal Castero nyergében. A hét indulót számláló összevetésben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovasnője tudott a leggyorsabban hibapont nélkül célba érni. Második helyen végzett Lóránt Attila lovasa, Mécs Emma a nagyszerű PM Chaccerával, míg a harmadik Janik Attila tanítványa, Csibi Zsófia Cool Conraddal. Ugyanúgy, mint két hete a bábolnai világkupa ifjúsági nagydíjában, a Világosi Lovascentrumban is a negyedik helyet tudta megszerezni az Airventes Pataki Anna Dorottya - PM Cascavelle páros. Chacco nyergében Kiss Lizanna most ötödik lett, hatodik a gyermek válogatott tagja, a Sándor Balázs által felkészített Magyar Balázs és lova, Aladin.

Hat lány és egy fiú lovagolhatott a gyermek nagydíj összevetésében, ahol az elsőnek induló Bódai Hanna ismét hozta idei remek formáját és Colianóval megnyerte a nagydíjat. A győztesnek az ismert televíziós műsorvezetőnő, a Junior Prima Primissima díjas Ördög Nóra gratulált. A 120 centiméterre kiírt gyermek nagydíj második helyezettje Frányó Csenge lett Whiskey Del Tiglióval, harmadik az Antal Tanya lovasa, Csengery Dóra Condor G-vel. A mórahalmi Kiss Maja ebben a nagydíjban a negyedik helyig jutott a szürke Bob De Bouwer nergében, ötödik a cseszterlintes Müllner Anna új szürkéjével, Donna Clarával, míg hatodik Szabó-Máriás Sára tanítványa, Pecsora Amira Lara Big Banggel.

A pónik nagydíjában ketten vetettek össze és győzött Sáli Csenge Shanbo Morning Mirah nyergében. A nagydíj második és harmadik helyén a Gubicza testvérek osztoztak Tortugával és Zorro Van De Vossentippel.

A 105 centiméteres, hiba-idős gyermek kiskörben magabiztosan győzött Szilágyi Zille Sára, a Kenesei Lovasklub versenyzője Krisztinnel. Második helyen a kitűnő képet mutató Bodnár Annabell - It’s a Gamble páros végzett. Ifj. Petrik Béla tanítványa, Milkovics Kata és Sweet Home lett a harmadik, míg negyedik helyre a Prosperes Hegedűs Laura került a rutinos Berkenyével. Ötödik lett Pál Hanna Iringó, hatodik Franyó Zsanett.

A pónik kiskörében a Navetta LSE lovasa, Jung Lili és pónija, Archibald győzedelmeskedett.

A nap zárószámában, az U25-ös 130 centiméteres kiskörben Alasztics Alíz folytatta remek teljesítményét és a nagydíj győzelem után itt is első lett Linea nyergében. Második helyen a Laguna Lovasklub versenyzője, Lukács Zsófia végzett Nabab Girl nyergében, megelőzve Tóvári Esztert és Katyusa M nevű kancáját.

Future Stars2021 alasztics linea02
Alasztics Aliz és Linea

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek