Izgalmas összevetések Bábolnán

Babolna201806 Kiemelt2

A bábolnai nemzetközi verseny záró száma a Longines világranglista pontot adó, Pettkó-Szandtner Tibor korábbi bábolnai ménesparancsnok nevét viselnagydíj volt. A 145 centiméteres emlékversenyben 33 lovas állt starthoz, közülük tizennégyen nulla hibaponttal értek célba, a helyezésekről izgalmas összevetés döntött.

A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok győzelmével kezdődött a nemzetközi díjugrató verseny negyedik napja. A 115 centiméteres, kétfázisos VIP Tourban Bertók Mátyás győzni tudott Shagya VII-3 nevű lovával, megelőzve az ezúttal is nagyon gyors Kollár Pétert és Freyát, valamint az áprilisi amatőr Grand Prix győztesét, Hajdú Petrát.

A gyermek kategória 125 centiméteres nagydíjában hat lovas teljesítette hibátlanul Karádi László alappályáját. A győzelmet ezúttal Jürgen Mayer tanítványa, a magyar származású, de osztrák színekben versenyző Lisa-Maria Arvai szerezte meg Antoni Di Montéval, második helyen végzett Sós Attila tanítványa, Zólyomi Emma a rutinos fedezőménnel, Viadorral, míg a harmadik hely Bulgáriába került, a szürke Zaples nyergében Asya Petrova is hibátlanul teljesítette az összevetést. Negyedik lett Kiss Lizanna Quipara Z-el, ötödik Kisgergely Kata Casallorral és hatodik a pénteki nyerő, Ivana Angelova Excellent View-val Bulgáriából.

Az ifjúsági korosztály nagydíjában három lovas jutott a mindent eldöntő összevetésbe. Végül a rövidített pályán a két négy hibapontos lovas közül a szlovák David Horvath tudott győzni a sárga Largo Van De Molenho nyergében, megelőzve a pénteki győztes párost, Jármy Vincét és Quirosát. Szuhai Péter az első és utolsó akadályokon begyűjtött nyolc hibaponttal a harmadik helyen zárt. Az alappályán nagyszerűen lovagló Janik Anna Back Home nyergében időtúllépés miatt egy hibaponttal negyedik lett.

A macedón himnusz csendült fel a vadászugratást követően. A középkör záró számában ugyanis Luka Zaloznik Quick N Steppel komoly fölénnyel hagyta maga mögött a lengyel Magdalena Gutot és Arenat. Az eredményhirdetésen csak mögöttük sorakozhattak fel a magyar fiúk. Harmadik lett Szentirmai Péter Expresszel, negyedik ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával, ötödik Szuhai Gyula Agropoint Cassiloc nyergében és hatodik Szotyori Nagy Kristóf Timpex Gótikával.

A bábolnai nemzetközi verseny záró száma a Longines világranglista pontot adó nagydíj volt. A versenyszám a magyar lótenyésztés megmentője, Pettkó-Szandtner Tibor korábbi bábolnai ménesparancsnok nevét viselte. A 145 centiméteres emlékversenyben harminchárman álltak starthoz és tizennégyen nulla hibaponttal értek célba. Nagyon szoros összevetésben győzött a cseh Jiri Hruska Orida-M nevű lovával, mintegy négy tizedmásodperccel megelőzve Chiclanát és lovasát, a tizenkilenc éves Weinhardt Virágot. A harmadik hely Szlovákiába került, Derby nyergében Jan Cigan is egy másodpercen belül volt a győztes időhöz. Negyedik lett a cseh Lucie Strnadlova Fall River Blue Vollal, míg ötödik a macedón Luka Zaloznik a kivételes képességű, szürke Issini Van Gerhoeven nyergében. Az összevetés leggyorsabb idejét lovagló, de négy hibapontos Czékus Zoltán Kronosszal lett a hatodik, megelőzve ifj. Kövy Andrást Heurékával és Krucsó Szabolcsot Bukfenccel.

Babolna201806 3

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek