Döntő megmérettetések Bábolnán

Babolna201806 Kiemelt

A rendkívüli meleg sem szegte a lovasok kedvét: szombaton is hat versenyszámmal folytatódott a nemzetközi díjugrató verseny Bábolnán.

A bábolnai nemzetközi díjugrató verseny harmadik napján rendezték az U25-ös korosztály nagydíját. Karádi László nemzetközi pályaépítő 135 centiméteres alappályáját négy lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetésben ifj. Lázár Zoltán mindent vitt. Fiatal lovas válogatottunk Baroloval és Fülessel hibátlan összevetések után megszerezte az első két helyet. Harmadik lett a Varga Ménes lovasa, Ágoston Csenge  Cassionával, negyedik Varga Vivien Bukephalossal. Az ötödik és hatodik helyen két kiskunhalasi lovas hölgy végzett: az alappályán egy hibaponttal célba érő Füzér Flóra Quality Rose nevű lovával és a leggyorsabb négyhibapontos lovas, Weinhardt Virág Bognár Jen Corral.

A nap zárása a győztesek köre versenyszám volt: a kilenc négyfős csoport legjobbja jutott az összevetésbe, azaz a győztesek körébe. A látványos versenyen a még csak tizenhét éves Szuhai Péter verhetetlen pályát lovagolt Turbo Breakerrel, így hiába próbált meg Horváth Balázs PM Quinterával mindent, ezúttal a második helyen végzett. A harmadik helyet szerezte meg Krucsó Szabolcs Casiliusszal, megelőzve három további hibátlan győztes kört teljesítő lovast, Mráz Tamást és Larront, Szotyori Nagy Kristófot Timpex Glóriával és a lengyel Magdalena Gutot Arena nevű lovával.

A felnőtt kiskör döntőjében visszaköszönt a pénteki versenynap: ezúttal is a román színekben lovagló Jakab Áron győzött Gret Dancer Z-el, megelőzve Krucsó Szabolcsot és Lady Winnert. A versenyszám harmadik helyezettje Rezgő Zoltán lett Kincsem Royal Flush nevű lovával. A negyedik helyet a díjlovas-díjugrató Kerekes Ágnes érte el Combrióval.

Az ifjúságiak 125 centiméteres, hiba-idős kiskör döntőjében Alasztics Aliz volt a leggyorsabb Charnevállal, megelőzve a pénteki győztes párost, győztes Vajay Dórát és Balouvalleyt, míg a harmadik helyre Hóman Gréta került Corradinával.

A gyermek korosztály 120 centiméteres versenyszámban győzött Kiss Lizanna Quipara Z-vel, megelőzve Kisgergely Katát, aki a szürke Cicerot lovagolta. Harmadik helyre az osztrák Lisa-Marie Arvai került Antonio Di Monte nyergében.

A VIP Tourban kilenc lovas teljesítette az alappályát hibapont nélkül. Az összevetésben az utolsónak startoló Kollár Péter volt a leggyorsabb a sárga Freya S-el, megelőzve a cseh Jana Taborikovát, aki póniját, Tarát lovagolta. A házigazdák örömére a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok lovasa, Bertók Mátyás szürke arabjával, Shagya VII-3-al a harmadik helyen zárt, megelőzve a VIP tourban rendre eredményes Bölecz Virágot és Filbertet.

Babolna201806 2

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek