Jármy Vincének szólt a himnusz Bábolnán

Jarmyv Babolna Kiemelt

Hét versenyszámmal folytatódott a nemzetközi díjugrató verseny a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok pályáján.

A bábolnai nemzetközi díjugrató verseny második napján a gyermek korosztálynak kétfordulós, 125 centiméteres versenyszámot rendeztek. Az izgalmas második forduló után bolgár győzelem született. Ivana Angelova Exellent View nyergében több mint három másodperccel előzte meg a nap legeredményesebb magyar lovasát, Kelemen Zsolt Pétert, aki hűséges kancáját, Gizit lovagolta. Harmadik helyen Törő Csongor végzett Chaccoval.

Az ifjúsági korosztály kétfordulós, 140 centiméteres versenyszámában egyetlen dupla hibátlan teljesítmény született: Jármy Vince és Quirosa tiszteletére szólt a himnusz. Második helyen Mészáros Marcell végzett a nagy formában ugró Csuival, két hibapontos teljesítménnyel. A harmadik pozíció négy hibaponttal Szuhai Péteré és East Windé lett.

A péntek este macedón sikerrel zárult, hiszen a nagykör 140 centiméteres versenyszámában a korábban szlovén, most viszont macedón színekben lovagló Luka Zaloznik és Issini Van Gerhoeven nevű lova győzni tudott. Második helyen végzett Varga Balázs a villámgyors Lottival, míg az első indulóként startoló ifj. Lázár Zoltán és Katyusa lett a harmadik.

Az U25-ös korosztály 28 indulót számláló mezőnyében vadászugratásában az utolsó indulóból lett első. Bujtor Roland tanítványa, Horváth Márkó Rádiháza Csicsergőssel tizenkét századmásodperccel előzte meg Ágoston Csengét és a szürke Cassionát. Ifj. Lázár Zoltánnak itt is a harmadik hely jutott, ezúttal Füles nyergében.

Az ifjúsági kiskör versenyszámát is C szabály szerinti elbírálással rendezték, ahol a leggyorsabb Vajay Dóra volt Balouvalleyvel. Második Alasztics Aliz Charnevállal és harmadik ifj. Szász Attila, aki a versenypályára nemrégiben visszatért Alkony nevű kancáját lovagolta.

A 43 indulós, kétfázisos kiskör is szoros versenyt hozott. A román színekben lovagló Jakab Áron Great Dancer Z-el volt a leggyorsabb, megelőzve a csütörtöki győztes párost, Krucsó Szabolcsot és Lady Winnert, míg harmadik helyen Szotyori Nagy Kristóf végzett kilenc éves kancájával, Timpex Gótikával.

A 110 centiméteres VIP Tourban cseh győzelem született, Jana Tabirokova Kara nevű pónijával esélyt sem hagyott a magyar lovasoknak. A vasárnap még Budapesten győztes Kollár Péter a sárga Freyával ezúttal a második helyen zárt, megelőzve Bölecz Virágot és Filibertet.

Kollarpeter Freya Babolna201806
Kollár Péter és Freya

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek