Ifj. Szuhai Gyula ismét bizonyított a felnőttek között a Széchenyi Emlékverseny első napján

Szuhajjj T23 1498 1200x630

A díjugrató versenyszezon idei második hazai rendezésű nemzetközi versenye vette kezdetét csütörtökön a Nemzeti Lovardában. A Gróf Széchenyi István Emlékversenyen tíz nemzet lovasai állnak rajthoz a négy nap leforgása alatt, több mint 200 versenyző képviseli hazáját ezen a nemzetközi megmérettetésen.

Magyar tenyésztésű lónak szólt a himnusz fiatal lovak versenyszámában

A 6-7 éves lovak versenyszámával kezdődött a csütörtöki nap 120-125 centiméteres magasságon, ahol 46 párost láthattunk a két korosztályban. A versenyszám általában az idősebb, egyben rutinosabb lovaknak szokott kedvezni, de ez most másként alakult, hiszen az első öt helyen végig hat éves, a nemzetközi porondon csak most debütáló lovak szerepeltek.

A versenyszámban a leggyorsabb, a Makay Tamás által tenyészett Queen of Zuccero volt Kovács Henrivel a nyergében, megelőzve a Kovács Roland által bemutatott Katerina PSZ-t, és a szintén magyar tenyésztésű, Kurszánt Hegedűs Kristóffal. A Szikriga Kft. fiatal kancája, Victory Blue PS végzett a negyedik helyen Faluhelyi Ádámmal, míg a fiatal lovak világbajnokságát is megjárt Miami De Garder lett az ötödik tenyésztőjével és egyben tulajdonosával, Burucs Borbálával a nyergében. Hatodik helyen pedig FBI De Hus és Krucsó Szabolcsnak gartuláltak.

1 K Henri
Kovács Henri - Queen of Zuccero

Edző és tanítványa a leggyorsabb az 54 fős Silver Tourban

A verseny a Silver Tour 130 centiméteres hibaidős számával folytatódott, ahol 54 páros szállt harcba a győzelemért. Edző és tanítványa végeztek az élen, Göttler Vilmos magasan a legjobb idővel ért célba Jégvirággal, míg a korábbi amatőr magyar bajnok, Bohák-Debreczeni Éva lett a második és Cortez. Harmadik helyen fiatal lovas válogatottunk oszlopos tagja, Alasztics Aliz ért célba, megelőzve Krucsó Szabolcsot, Sopronyi Rékát és a cseh színekben versenyző Tina Larysovát.

3
Göttler Vilmos - Jégvirág

Mécs Emma győzelemmel indított az U25-ben

Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma győzelemmel indított a 25 év alatti lovasok versenyében, magabiztos előnnyel célba érve PM Chaccerával az osztrák Sarah-Denise Fink előtt. Harmadik helyen Janik Anna végzett Casteróval, megelőzve Kiss Dominikát, Kiss Lizannát és Szabó-Máriás Sárát.

4
Mécs Emma - PM Chaccera

Ifj. Szuhai Gyula az első a Gold Tourban

A 140 centiméterre kiírt Gold Tourban 50 páros állt starthoz, így több mint két órát kellett izgulni, hogy ki viszi haza a győztesnek járó serleget a nap legmagasabb versenyszámában. A tavalyi gyermek Európa-bajnokságon aranyérmet szerző ifj. Szuhai Gyulának és elsőszámú lovának, Perthy Jacksonnak nem okozott gondot ez a magasság, így könnyedén teljesítve a pályát a legjobb idővel értek célba. Második helyen a fiatal lovas válogatottban eredményesen szereplő Dömse Tamás végzett Conquistadorral, megelőzve a BN Silvert lovagló Mráz Tamást. Negyedik helyen egy cseh lovas hölgy, Natalie Kovarova végzett ifj. Szabó Gábor, és a szlovák David Horvath előtt.

3
Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

Villámgyors lovaglások a VIP Tourban

A nap zárásaként a VIP Tourban az ifjúsági és amatőr lovasok kaptak lehetőséget, hogy összemérjék tudásukat 110 centiméteres magasságon.

A versenyszám győztese magabiztos lovaglással a Prosper Lovasklub versenyzője, Krecskovszki Evelin lett Hárfával, megelőzve Nagy-Élő Zselykét és Mysticet. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Szigeti Cintia Kitti állhatott fel Dáliával.

2
Krecskovszki Evelin - Hárfa

A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek