Díjugrató bíróképzés zajlott Kiskunhalason

Kkhalas birokepzes2020 1

Február 12-én egész napos, országos díjugrató bírói képzés helyszíne volt a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark rendezvényháza. A füves aréna központi épületében körülbelül ötven fő részvételével zajlottak a nemzetközi és hazai szabályokat bemutató előadások.

Juhász Tibor nemzetközi bíró, a Díjugrató Szakág elnökségi tagja elmondta, hogy már nem először tartottak továbbképzést Kiskunhalason. Ennek oka részben a jó képzési feltételek megléte, részben a halasi versenyek mennyisége és minősége. Juhász Tibor azt is elmondta, hogy az oktatás mellett vizsga is vár a résztevőkre, akik a nap második felében online kérdőív kitöltésével adnak tanúbizonyságot tudásukról.

Kiskunhalas jól áll díjugrató versenybírók tekintetében. Ezt már Tuska Pál első osztályú versenybíró hangsúlyozta. Az ismert halasi olimpikon örömmel mondta, hogy több mint félévszázados múlttal rendelkező lovassportunk a bíróképzésben is folyamatosan jelen volt. Mint mondta, van utánpótlásuk, mert a nagy öregek mellett a középkorú és az egészen fiatal díjugratók a versenyzés mellett vagy az aktív pályafutás befejezése után szívesen és nagy számban vállalják a zsűrizés feladatait.

A versenybíróknak bőven lesz dolguk az idei szezonban Kiskunhalason, hiszen a Hirling József Lovasparkban a szabadtéri szezonban egymást érik majd hétvégenként a különböző szintű díjugrató versenyek. Ismét lesz nemzetközi díjugrató lovasverseny show elemekkel (május 1-3), de országos versenyt és Grand Prix fordulót is tartanak majd a lovasbázis pályáin.

Kkhalas birokepzes2020 2

Forrás és fotó: Halasmédia

Kapcsolódó cikkek
Kommentek