Ifj. Szabó Gábor és a Timpex duplázott a mezőhegyesi Kanca- és Ménversenyen

Szabo G Tfenyev Mhegyes2020 og

Mezőhegyesen idén 26. alkalommal rendezték meg a Kanca- és Ménversenyt, kiegészülve a Magyar Méneskönyvek versenyével. A verseny csúcspontja az egymillió forint összdíjazású Szuperdöntő volt. A bajnokságot a kancáknak és méneknek is az első napon C szabály szerinti versenyszámmal, a második napon egy hiba-idős számmal, míg a harmadik napon a bajnoki döntővel rendezték meg.

A szuperdöntőben a 145 centiméteres összevetésben három lovas tudta hiba nélkül teljesíteni Unyatinszki József pályáját. Pályafutása során másodszor ifj. Szabó Gábor nyerte meg a Szuperdöntőt, ezúttal a Timpex Cent apaságú Timpex Fényév nyergében. Második lett Horváth Balázs a Pataki Ménes kancájával, PM Quinterával. A harmadik helyet a szürke Rádiháza Estike szerezte meg Kovács Henrivel.

Szabog T Fenyev Mhegyes2020
Ifj. Szabó Gábor - Timpex Fényév

A kancáknál nem borult a papírforma, a győzelmet végig hibátlan teljesítménnyel a nyíregyházi Timpex Ménesben tenyésztett Bölcsész szerezte meg ifj. Szabó Gáborral. A Sion Security kancája, Lady Winner lett a második Krucsó Szabolccsal, míg a dobogó harmadik fokát a házigazda Mezőhegyesi Ménes párosa, a szürke Flóra és lovasa Piroska Zoltán hódította meg.

Mhegyes2020 1
Ifj. Szabó Gábor - Timpex Bölcsész

A mének kategóriájában a 7 éves Aranykapu Con Lordan lett az első Krucsó Szabolccsal, megelőzve a Horváth Balázs - PM Casello párost, valamint a harmadikként záró Timpex Fényévet ifj. Szabó Gáborral.

Krucso Sz Mhegyes2020
Krucsó Szabolcs - Aranykapu Con Lordan

A Magyar Méneskönyvek Versenyében a magyar útlevéllel rendelkező lovak vehettek részt. A hétéves lovaknál 130 és 135 centiméteres pályákat kellett három nap alatt teljesíteni. Itt Pataki Mihály sárgája, PM Balougraf fia, PM Baltimore lett az első Horváth Balázzsal. Az 500.000 Ft összdíjazású kategóriában második helyen végzett a tavalyi Tenyészverseny győztese, Quintero Kovács Henrivel a nyergében, míg harmadik lett a diósgyőri színekben versenyző Bandi Zsanett Quinadore nevű kancájával.

Mhegyes2020 2
Horváth Balázs - PM Baltimore

A hatéves kategóriában mezőhegyesi siker született: győzött Kármen M, aki az egyetlen tiszta hibátlan teljesítményt érte el Piroska Zoltánnal. Második helyen Szladek Máté és a Mátai Ménes Carpaccio apaságú kancája, Királylány végzett. A harmadik hely sorsáról összevetés döntött, az Agropoint SE színeiben versenyző Lengyel Róbert hosszú évek után ismét egy bajnoki helyezésnek örülhetett, harmadik lett Carintia nevű kancájával.

K Armen Mhegyes2020
Piroska Zoltán - Kármen M

A Méneskönyvek versenyének ötéves kategóriájában összevetés után dőlt el a sorrend, itt is mezőhegyesi siker született: az Emerton apaságú Lorina M szerezte meg az első helyet Piroska Zoltánnal, megelőzve PM Balougraf fiát, Alzubát, akit Horváth Balázs lovagolt, valamint a Diarado apaságú Bognár Jentorino-Diarát, akit az Algyői Sportkör lovasa, Zajzon András lovagolt.

Lorina Mhegyes2020ú
Piroska Zoltán - Lorina M

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Szabó Fruzsina, Zsina-Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek