Ifj. Szabó Gábor a szilvásváradi Grand Prix győztese

Szabo G Szvarad GP2023 og

Több, mint 200 ló részvételével zajlott a 2023. évi Díjugrató Grand Prix sorozat II. fordulója az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad arénájában.

A versenysorozatot a Horse Trans Cargo lószállítmányozási cég támogatja. A szilvásváradi forduló pályaépítője Erdélyi Magdolna volt.

Atillás Viktória nyerte az amatőr Grand Prix-t

Az amatőr GP-vel kezdődött a vasárnapi nap. Az alappályát tíz lovas tudta verőhiba nélkül lelovagolni, jöhetett az összevetés. A győzelmet a Krucsó Lovasklub versenyzője, Atillás Viktória szerezte meg, aki hűséges társával, Sárgamegye S-el a leggyorsabban hibátlant lovagolta. Második JB Zenit nyergében Jármy Tibor, míg harmadik a cseszterlintes Van Doremalen Anna és Lembla.

Az amatőr GP további helyezettjei: negyedik Varga Júlia, ötödik dr. Kölcsey-Rieden Roland, hatodik Tóvári Eszter.

Atillas V Szvarad GP2023
Atillás Viktória - Sárgamegye S

Nagy Zsófia a fedettpálya után szabadtéren is legjobb gyermek lovas volt Szilvásváradon

Öt páros tudta hibapont nélkül lelovagolni az Ego7 gyermek Grand Prix 125 centiméteres alappályáját. A nagydíj prosperes fölényt hozott, hiszen első lett a fedettpályás bajnokságot is megnyerő Nagy Zsófia Victory Blue PS-el, megelőzve klubtársát, Csizmadia Csengét és a Chacco-Blue apaságú pej Chavoltust. Harmadik helyen a DEAC színeiben Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna végzett Quantummal, negyedik lett a Némethy Bertalan Alapítvány kötelékében versenyző Pichovszky Dalma Prince of Persiával, ötödik az idei kiskunhalasi GP győztese, Juhász Léda és Rádiháza Generális.

Nagy Zs Szvarad GP2023
Nagy Zsófia - Victory Blue PS

Magyar Balázsé az U25-ös győzelem

Az U25 korosztály Moody Mares Lovasbolt által támogatott 135 centiméteres nagydíjának alappályáját tizenegy páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. A megmérettetést ifj. Petrik Béla tanítványa, Magyar Balázs nyerte Miss Mary Soames „F” nevű lovával. A győztesnek Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Kunné Fekete Alexandra versenybíró, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakég elnöke és Vándor Zsófia, a Moody Mares támogatott lovasa gratulált az eredményhirdetésen. A második helyen Varga Marcell végzett, aki a GSH Team színiben Aranykapu Con Lordannal érte el pályafutása egyik legnagyobb sikerét. A harmadik helyen a Szilvásváradon fedettpályás bajnoki címet nyerő Benedek Adél zárt La Digue nyergében.

A negyedik, ötödik, hatodik helyen a mórahalmi Kiss testvérek végeztek, Lizanna és Maja, hetedik lett a diósgyőri Kisgergely Kata Csenge, nyolcadik Bódai Hanna.

Magyar B Szvarad GP2023
Magyar Balázs - Miss Mary Soames „F”

Ifj. Szabó Gábor nyerte Grand Prix-t

A 150 centiméteres alappályát hét páros tudta hibapont nélkül teljesíteni. A győzelmet a felnőtt válogatott mindig nagyon eredményes tagja, ifj. Szabó Gábor szerezte meg. A DEAC versenyzője ezúttal Szebényi Dániellel közös, Big Star apaságú, pej lova, Xixo Borgia nyergében győzedelmeskedett. A lóra a dísztakarót és a lovasnak a tiszteletdíjakat Antalné Géczi Emese versenyigazgató, Cseri Dávid, a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója, Lengyel Róbert, a Horse Trans Cargo tulajdonosa és Bazsó Gergely, a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja adta át.

Kisebb meglepetésre az U25-ös Grand Prix győzelme után egy órával ismét a 16 éves Magyar Balázsnak szólt a taps, ugyanis Szombati Gábor Filuchijával két hibátlan után a felnőtt kategória második helyén is belovagolhatott az eredményhirdetésre. A harmadik a felnőtt válogatott hölgy tagja, Vándor Zsófia a szürke Leopard of Ballmore nyergében, negyedik a fiatal lovas Európa-bajnokságra készülő hárskúti Simicska Anna és Carundy. A Horse Trans Cargo nagydíjának ötödik helyén zárt másik lovával, H-Secret By Borisszal ifj. Szabó Gábor, hatodik a kiskunhalasi forduló győztese, Kovács Henri, míg hetedik a még csak 14 éves Szuhai Rodrigo.

Szabo G Szvarad GP2023 2
Ifj. Szabó Gábor - Xixo Borgia

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek