Tragikus istállótűz: leégett Gerfried Puck istállója

G Puck

Az osztrák díjugrató stájerországi bázisa március 24-én a lángok martaléka lett. Bár személyi sérülés nem történt, több ló elpusztult a tűzben.

Március 24-én eddig tisztázatlan okból tűz ütött ki a Gerfried Puck istállójában. 250 tűzoltó 56 járművel dolgozott az oltáson. Munkájukat az erős szél nehezítette, a lángok a közeli erdőre is átterjedtek. A megriadt lovak egy része az erdőbe menekült. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de több ló is elpusztult a tűzben.

A lovarda 10 hektáron terül el, istálló, fedeles lovarda, jártatógép és karámok szolgálták eddig a mindennapi munkát. A létesítmény nevét is adó Bergmühle eredetileg 1892-ben épült, ezért több épület is műemlékvédelem alatt áll.

Gerfried Puck neve a magyar lovasok számára is ismerősen csenghet, hiszen az osztrák lovas gyakran szerepelt magyarországi versenyeken is. 2019-ben Diósgyőrben és a Sportarénában is indult, de a Budapesten megrendezett CSIO-n is láthatta már a közönség. Indult Nemzetek Díjában, lovagolt Európa- és világbajnokságokon.

Frissítés a ReiterRevue International 2020. április 5-i beszámolója alapján: a tűzben hét ló pusztult el. A tűzvizsgálat felderítette, hogy
nem gyújtogatás történt, hanem egy meghibásodott munkagép okozhatta a tüzet.

Forrás: Stadtfeuerwehr Leibnitz

Kapcsolódó cikkek
Kommentek