Az FEI nem mondott le a Díjugrató Nemzetek Díja Döntőről

FEI Nations Cup 1200

Az FEI drasztikus változtatásokat hajtott végre a Longines FEI Jumping Nations Cup 2020-as szabályzatában annak érdekében, hogy idén októberben meg lehessen rendezni a döntőt Barcelonában, a koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére.

Az FEI Igazgatósága jóváhagyta az FEI Díjugrató Bizottsága által javasolt változtatásokat, miszerint 22 nemzet kap meghívást a Longines Döntőbe, ami a rangos Barcelona Polo Clubban kerül majd lebonyolításra. A fogadó ország, Spanyolország csapatán kívül tíz Európából, három Észak-Amerikából, kettő Dél-Amerikából, kettő a Közel-Keletről, kettő Ázsiából / Ausztráliából, egy-egy pedig Afrikából és Eurázsiából fog érkezni.

A februárban Wellingtonban (USA) félbemaradt pontszerző versenyt mégsem tekintik kvalifikációnak, és habár Észak-Amerikában és Európában a következő néhány hónapban még van rá némi esély, hogy a Longines FEI Jumping Nations Cup eredetileg tervezett fordulóiból legalább néhányat megtartsanak, az nem fog minősítő pontot adni a 2020-as döntőre.

Észak-Amerika három csapata és az európai 1. divízió tíz csapata automatikusan kvalifikálódik a döntőbe, míg az Egyesült Arab Emírségek és Szíria, akik a korábban Abu Dhabiban megrendezett közel-keleti selejtezőn szereztek menősülést, megőrizték helyüket a döntőben.

A többi divízió kvalifikációs rendszere a Longines Ranglistát veszi alapul: az egyes Nemzeti Szövetségek négy legjobb atlétájának pontjai kerülnek összevonásra, és kerül kihirdetésre egy hónappal a Longines FEI Jumping Nations Cup döntője előtt.

Ingmar De Vos, az FEI elnöke kijelentette, hogy a Nemzetek Díja fináléjával kapcsolatos döntés meghozatala „az egyetlen út a haladáshoz”.

„A globális világjárvány miatt sajnos számos eseményünk került törlésre a sorozatban, és bár még mindig nem tudjuk, hogy mely versenyeket lehet megrendezni a szezon későbbi szakaszában, amint lehetséges, tájékoztatjuk az érintetteket. ... Nem biztos, hogy a csapatok el fognak tudni utazni bármelyik megrendezésre kerülő Longines FEI Jumping Nations Cup fordulóra, így tisztességes kvalifikációs rendszer nélkül nem tudjuk az egyenlő versenyfeltételeket biztosítani, ahol minden csapatnak ugyanolyan esélye van a továbbjutásra és az eseményeken való részvételre, ezért kellett ezt a döntést meghoznunk”- mondta De Vos. „Természetesen mindez attól függ, hogyan alakul a világjárvány, de nagyon reméljük, hogy hamarosan fellélegezhet a bolygó minden országa, ám addig is optimistának kell lennünk, és a cél, hogy 22 ország versenyezhessen sportunk legrangosabb csapat címéért idén októberben Barcelonában, az FEI Longines Nations Cup döntőjében.”

Longines illusztracio

Fotók: Flickr, FEI
Longines FEI Jumping World Cup™ 2019 China League Final, Beijing - Photo Credit: © FEI/YUANPU XIA
Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2020, Wellington, USA - Photo Copyright © FEI/Shannon Brinkman

Kapcsolódó cikkek
Kommentek