Técsy Attiláé a győzelem péntek este a Mesterek Tornáján

Mesterektornaja2020 P og

Több év szünet után új helyszínen, Balatonvilágoson zajlik a Mesterek Tornája. A felnőttek versenyében pedig az ország legjobb 40 lovasa száll nyeregbe. A versenyen összesen hárommillió forint pénzdíjat osztanak szét.

A zárt kapus verseny pénteki napján este rendezték a felnőtt nagykör 135 centiméteres, kétfázisos versenyszámát. A győzelmet villámgyors lovaglással Técsy Attila szerezte meg Nikidam Breakerrel (a borítóképen), kis különbséggel megelőzve az Airventes Horváth Balázst és kancáját PM Quinterát, harmadik lett a Krucsó Szabolcs Calliope nyergében. Az eredményhirdetésre lovagolhatott még Török Sándor, Janik Anna és a román színeket képviselő Damian Cojocariu.

Mesterektornaja2020 P 2

Szoros versenyt hozott a felnőtt lovasok kisköre is, ahol öt századmásodperces előnnyel a kisteleki Czékus Zoltán győzött Carundy nyergében.

Mesterektornaja2020 P 16

A második helyen zárt Szotyori Nagy Kristóf és Gidran Razbeg Mytoc.

Mesterektornaja2020 P 17

Harmadik lett Márki Zoltán a szürke H-C.S.R Centerrel. A további helyeken Karádi Ármin, ifj. Kövy András és Szotyori Nagy Kristóf végzett.

Az U25-ös korosztály nagydíj kvalifikációs versenyében öt lovas tudta egy percen belül teljesíteni Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő hiba-idős versenyszámát. A győzelmet a Prosper Lovasklub lovasnője, Sopronyi Réka szerezte meg a mezőhegyesi tenyésztésű Horze Donald nyergében.

Mesterektornaja2020 P 18

Másodikként zárt a Krucsó Lovasklub lovasa, Buza Patrik Zoltán és Hunter Dadero Z.

Mesterektornaja2020 P 19

A harmadik helynek örülhetett a 15 éves Kiss Lizanna Agropoint Cojano nyergében. A versenyszám negyedik helyezettje Nagy Júlia, ötödik Kiss Lizanna, hatodik Szabó-Máriás Sára.

Az U25-ös korosztály 120 centiméteres kiskörében 33 páros indult. A győzelmet az ebben az évben nagyszerű formában lovagló Nagy Júlia szerezte meg Kincsem Royal Flush nyergében.

Mesterektornaja2020 P 11

A Mizsei Lovastanya mindig gyors párosa, Stieber Stella és Elise ezúttal a második helyet tudták megszerezni.

Mesterektornaja2020 P 12

Harmadik helyen a Castilia Kft. lovasa, Kovács Roland végzett Limited Edition C nyergében.

Mesterektornaja2020 P 13

A további helyezéseket, Holdampf Renáta, Simicska Anna és Viasz Hanna szerezték meg.

Az ifjúsági nagykör a gyermek korosztályú lovasok sikerét hozta, hiszen három 13 éves lovas végzett az első három helyen. A győzelmet Füzér Gábor tanítványa, Kiss Maja szerezte meg Quipara Z nyergében, második a Sion Security lovasa, Magyar Balázs Lady Winnerrel, míg harmadik Sárkány Zsolt tanítványa, Szabó Noémi és Noblesse S. Negyedikként Gimesi Lorena, ötödikként Kiss Maja, hatodikként Nagy Anna zárták a versenyszámot.

Mesterektornaja2020 P 14

Az ifjúsági kiskörben győzött Bene Dóra Dáno B nyergében, megelőzve Magyar Balázst és Qualinát, valamint a simonpusztai Sebők Patríciát és Der Sternt. A versenyszám további helyezettjei: Hajdú Kitti, Sánta Ábel és Botos-Fábián Valéria.

Mesterektornaja2020 P 15

A gyermek korosztály 110 centiméteres stílusversenyében egy lovas kapott 8 stíluspontot, ezzel meg is szerezte a győzelmet a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa, Benedek Adél Silva 127 nyergében.

Mesterektornaja2020 P 5

Második helyen 7,7 ponttal Nyíri Anna végzett Aren Bee-vel.

Mesterektornaja2020 P 6

Harmadik az Ördöglovas SE lovasa, Frank Dániel Kármen B-vel.

Mesterektornaja2020 P 7

Negyedik Bódai Hanna, ötödik Sáli Csenge, hatodik Bellabás Luca.

A pónik stílusversenyében is a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa győzött, ezúttal Bodnár Annabell Aviator nyergében 7,8 ponttal.

Mesterektornaja2020 P 3

A Gubicza lányok szerezték meg a második és a harmadik helyet, Gubicza Dorottya a rutinos Zorro Van De Vossentippel lett a második.

Mesterektornaja2020 P 21

A Gubicza Sarolt - Tortuga páros harmadikként zárt.

Mesterektornaja2020 P 4

Negyedik helyen végzett Both Petra, ötödik és hatodik Sáli Csenge.

A 110 centiméteres VIP Tour Zajzon András sikerét hozta, hiszen az algyői lovas Flashdance nyergében, jelentős előnnyel tudott az élen végezni.

Mesterektornaja2020 P 8

A második hely a tiszavasvári Moravszki Lucáé és Le-Grandé lett.

Mesterektornaja2020 P 9

A harmadik helyen a Champions Team lovasa, Hajdú Petra végzett a Bognár Ménesben tenyésztett Hamvassal.

Mesterektornaja2020 P 10

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikk
Kommentek