Minden idők legjobb magyar teljesítménye háromcsillagos nemzetközi díjugrató nagydíjban

Szvaradmasters v 1200

Rendkívüli eredménnyel zárult vasárnap a Szilvásvárad Masters.

Magyar holtverseny villanyfényben

Nem mindennapi versenyt láthatott a közönség a Szilvásvárad Masters szombat estéjén, a Silver Tour 135 centiméteres vadászugratását ugyanis villanyfényben rendezték.

Igazán gyors hibátlanra volt szükség ahhoz, hogy az ötven fős mezőnyben bárki az első tíz közé kerüljön. Az eredmény sem lett mindennapi, hiszen századmásodpercre ugyanazt az időt (60,85 mp) mutatta a stopper két magyar lovasnál is. Ifj. Szuhai Gyula Carta Blue Sz-szel és a mezőnyben utolsó előttiként induló Krucsó Szabolcs Di Caprio DH Z-el így megosztva nyerte meg a Weidemann díját. Krucsó Szabolcs másik lovával, Chaccitóval harmadik lett. A további helyezettek: Krysztof Ludwiczak, Luka Zaloznik, Szuhai Rodrigo.

Holtverseny

Vasárnap a verseny az egycsillagos nemzetközi kategória 130 centiméteres hiba-idős versenyszámával folytatódott. A Vito Kft. díjáért megrendezett számot Kovács Roland nyerte a pej Lagretta HB-vel, megelőzve Sári Viktor tanítványait, Fésűs Grétát Hunter Dadero Z-el és Kámán Nórát a szürke Málnával.

A gyermek kategória zárószámában a szlovén Pia Rojko tovább folytatta győzelmi sorozatát és az első mellett a harmadik helyet is megszerezte Neyla és Infinity nevű lovaival. A Horse Trans Cargo díjában második helyen Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin végzett Calatheával.

Szentirmai Ferenc Quandro Blue PS-sel megnyerte a világkupát

Minden idők legjobb magyar teljesítménye született háromcsillagos nemzetközi díjugrató nagydíjban vasárnap kora délután a szilvásváradi Lipicai Stadionban.

Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 155 centiméteres alappályájára harminckilenc lovas minősült.

A rövidített pályára öt nemzet lovasa került be, hat magyar résztvevővel. Minden idők legjobb magyar világkupa eredményét hozta a nagydíj, hiszen fantasztikusan teljesítettek a magyar díjugratók.

A győztesnek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott vázát ifj. Szentirmai Ferenc és az általa nemzetközi szintre kiképzett Quandro Blue PS vehette át, hiszen a leggyorsabb hibátlannal verhetetlenek voltak.

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Jármy Vince a családja által tenyésztett JB Koronaőr nyergében egy szédületes hibátlannal második lett, míg Mráz Tamás Viva Centtel szerezte meg a harmadik helyet.

A már világkupa-döntőn is bizonyító, ifj. Szabó Gábor a Mezőhegyesi Ménes tulajdonában lévő kancával, Chabalával érte el a negyedik helyet. Az eredményhirdetésre nyolcadikként Casino Royal Z nyergében Szuhai Péter lovagolhatott még be magyarként.

Három magyar lovas verőhiba nélkül lovagolt ugyan, de minimálisan túllépte az alapidőt az Agrárminisztérium díjáért rendezett versenyszámban. Simicska Anna, Dömse Tamás és ifj. Kövy András így nem került be az összevetésbe, ahol tizenkét páros lovagolhatott.

A díjugrató válogatott ezzel az emlékezetes eredménnyel megdobogtatta a lovassport hazai rajongóinak szívét.

A Szilvásvárad Masters zárószáma az U25-ös korosztály összevetéses elbírálású díja volt, amelyet a Honvédemi Minisztérium támogatott. A győzelmet az egykori olimpikon, Anton Martin Bauer lánya, Lena Binder szerezte meg Ausztriából Longchamp nevű lovával.

Az eredményhirdetésre a párizsi olimpián is szerepet kapó Bázár György steward vezetésével három magyar is belovagolhatott: Buza Patrik Zoltán lett a második a sárga For Cornettina Zs nyergében, ötödik a Magyar Balázs - Miss Mary Soames „F” és H. Nagy Emma – Hopefully páros.

A lovasoknak Schlezák Melinda, a versenybíróság képviselője, Dallos Gyula miniszteri biztos, Michael Robinson (GBR) és Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója gratulált.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek