A Szilvásvárad Masters fénypontjai: nagydíj és villanyfényes versenyszám

Szuhai R szvarad og

22 nemzet, 340 ló: abszolút rekord Szilvásváradon idén a Masters háromcsillagos díjugrató verseny.

Mráz és Dömse Tamás hibátlan a Herendi Nagydíjban

A nemzetközi megmérettetés egyik legrangosabb versenyszáma a több mint 30.000 euró összdíjazású Herendi Nagydíj volt péntek délután. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő igazán eltalálta a pálya vonalvezetését, negyvennégy indulóból tizenegy páros tudta teljesíteni a 155 centiméteres alappályát. Az izgalmas összevetésben a francia születésű, de román színekben versenyző Andrea Herck tudott a leggyorsabban lovagolni, aki a szürke Epsilon de Roulard nyergében meg tudta előzni a tokiói olimpián is lovagló lett lovast, Kristaps Neretniekst, aki idén a Corlansky Pro nevű szürkéjével indult. A Herendi Nagydíj harmadik helyén a hat olimpián lovagló japán Taizo Sugitani végzett Quicy 194-el.

Két magyar lovas tudta hibátlanul teljesíteni az alappályát, akik mindketten egy-egy verőhibával zárták az összevetést. Kilencedik helyen végzett Mráz Tamás Viva Centtel és tizedik lett Dömse Tamás Conquistadorral.

A Herck
Andrea Herck - Epsilon de Roulard

Szuhai Rodrigo második villanyfényben

Különleges versenyszám zárta a pénteki napot. Több mint ötven induló állt starthoz az Inter Horse Tuck által támogatott 140 centiméteres, hiba-idős versenyszámban, amelynek különlegessége, hogy a Lipicai Lovasstadionban villanyfényben rendezték.

Gyorsabbnál gyorsabb pályákat láthatott a közönség. Végül az Ausztriában élő, de görög színekben versenyző Angelos Touloupis lett a győztes Kannandillóval és a harmadik helyezett Del Rey Of Lowlands Z nevű lovával.

A Szilvásvárad Masters eddigi legeredményesebb magyar lovasa, a még mindig csak 15 éves Szuhai Rodrigo ezúttal is mindent beleadott Cornettel. A diósgyőri lovas a péntek éjszakában a második helyet hozta el a magyar díjugrató sport számára addigi három győzelme után. A hazai színekben lovagló lovasok közül hárman kerültek még az első tízbe: ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs és Mráz Tamás.

Szuhai Rvillany
Szuhai Rodrigo - Cornet

Ez történt még pénteken

Péntek reggel a Joker ugratás versenyszámban ismét Szuhai győzelem született: Szuhai Rodrigo Carta Blue SZ-szel a maximális 65 pontot elérve a leggyorsabb idővel ért célba. Második lett Kovács Roland Vicora Star PS-el, míg harmadik a verseny egyik legrutinosabb versenyzője, Lengyel Róbert a szürke Cazera TSH-val.

Szuhai R joker
Szuhai Rodrigo - Carta Blue SZ

Az egycsillagos nemzetközi verseny 120 centiméteres hibaidős versenyszámában Lagretta HB nyergében Kovács Roland le tudta győzni az ausztrál Alexah Robinsont. Harmadik lett Pirik Zsolt tanítványa, Krepcsik Lara Ariosa nevű kancájával.

Az ifjúságiak 125 centiméteres versenyszámában a győzelmet Hegedűs Laura Lili szerezte meg Clintus nyergében, megelőzve Forgács Nórát és Bodnár Annabellt.

A gyermek kategória kétfázisos versenyszámában kisebb szlovén fölény alakult ki, hiszen Pia Rojko megszerezte az első és a harmadik helyet. Második lett Szabó-Máriás Sára tanítványa, Forgács Laura és Cosmo.

A fiatal lovaknak rendezett második napi hiba-idős versenyszámban Bazooka Joe a litván Andrius Petrovasszal lett a győztes, második Karima 25 a görög Angelos Touloupisszal, míg harmadik a legeredményesebb magyar párosként Chloé Z és ifj. Máté István. Az első tízben magyar színekben a PSZ sportistálló lovai kerültek még be: Conccodello PSZ negyedik, Chacco Chau PSZ hatodik helyen végzett Szuhai Péterrel.

Ausztrál győzelem szombaton 125 centiméteren

Szombat reggel a gyermekek versenyszámában négy hibátlan teljesítmény született. A szlovén Pia Rojko folytatta jó szereplését, meg is szerezte az első két helyet Infinity P és Neyla 4 nevű lovaival, harmadik lett Fabók Adrienn Szaffi Mikado Mistrral, negyedik Nagy Nóra Jázmin Calatheával.

Az egycsillagos kategóriában 125 centiméteres, kétfázisos versenyszámot rendeztek, ahol ausztrál győzelem született. Ötvennégy indulóból első helyen végzett az ausztrál, Alexah Robinson. Az első napi győzelme után Kovács Roland Lagretta HB-vel lett a második, Mráz Tamás I’m Georgina Blue PS-sel a harmadik és Petes Maja Kánaánnal a negyedik.

Az eredményhirdetésen Antalné Géczi Emese a versenyrendezőség részéről, Abay Pál pedig a versenybíróságtól gratulált a lovasoknak.

Ifj. Szabó Gábor győzelmei

Komoly feladat és közel harmincezer eurós összdíjazás várta a mintegy hatvan lovast a Longines világranglista pontot adó Gold Tour hiba-idős versenyszámában. A háromcsillagos nemzetközi verseny 145 centiméteres versenyszámában mindösszesen tíz hibátlan teljesítményt láthatott a több száz fős közönség. A versenyszám eredményhirdetésénél a magyar himnuszt játszották el, hiszen a leggyorsabb hibátlannal Xixo Borgia nyergében ifj. Szabó Gábor győzött. Az egy hónapja még a világkupa-döntőn Lettország színeiben lovagló Kristaps Neretniks a szürke Corlansky Próval végzett a második helyen, harmadik a lengyel Marek Lewicki és La Pezi. A Szőke Gábor Miklós Stúdió által támogatott díjban a negyedik és ötödik helyen a Lovassport Kft. lovai végeztek: Corbluecenta PS, nyergében Szuhai Péterrel és Carbon Girl Z Jármy Vincével.

A fiatal lovak kétfázisos döntője is magyar sikereket hozott, hiszen az első három helyen magyar tulajdonú lovak végeztek. A győzelmet a Koncz Ferenc tulajdonában lévő Genius Conference szerezte meg ifj. Szabó Gáborral a nyergében. Második helyen a Horses For Sale Kft. lova, Diarcha PS végzett ifj. Szuhai Gyulával, míg harmadik lett a Németh Zsolt által tenyészett, Cornet Obolensky apaságú Cornet Champion Mráz Tamással. Nersinaa is tovább gyarapította a magyar díjugrató sport eredményeit, ötödik helyen végzett Kovács Rolanddal a nyergében.

Szabog fiatallo
Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference

Az ifjúsági kategóriában 130 centiméteren rendezték a Kopjary ásványvíz támogatásával a harmadik napi döntő versenyszámot. Kilenc páros tudta az alappályát hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetés leggyorsabbja a bolgár Aysha Petrova Al D’Barannal, második Hegedűs Laura Lili Vigo Landóval, harmadik Forgács Nóra Carusóval.

Az U25-ös kategória 135 centiméteres vadászugratása Magyar Balázs fölényét hozta. Ifj. Petrik Béla tanítványa az első helyet Miss Mary Soames „F’ nevű lovával, a harmadik helyet Khania „F” -el szerezte meg, míg a negyedik is magyar lovas lett: Alasztics Aliz Messloubetával.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek