Megkezdődött a Szilvásvárad Masters Nemzetközi Díjugrató Verseny

Szvmasters 20240509

Húsz nemzet 200 lovasa mintegy 350 lóval érkezett Szilvásváradra.

Az első versenyszám a hat és hét éves lovak versenye volt, ahol 48 páros mérte össze tudását. Az első helyen Magyarország képviseletében ifj. Szabó Gábor és Genius Conference végzett, második a makedón Luka Zaloznik - Manchester páros, harmadik a szlovák színekben versenyző Juray Kryvjansky és Mireja.

A 125 centiméterre kiírt junior versenyszám dobogójának mindhárom fokán magyar versenyző állhatott: a győztes Fábián Johanna, második helyen Juhász Léda, harmadik helyen Petes Maja végzett.

A Magyar Lovasszövetség által támogatott Gold Tour győztese Szuhai Rodrigo, őt követte a görög Angelos Touloupis, aki a második és harmadik helyet is megszerezte lovaival.

A 145 centiméterre kiírt Diamond Tourt ifj. Szuhai Gyula nyerte meg, második helyen végzett a lett színekben versenyző Kristaps Neretnieks, a bronzérmes pedig Románia képviseletében Andrea Herck.

A Silver Tourban ismét Szuhai Rodrigónak szólt a magyar himnusz, a versenyszám második helyezettje Fekete György, a harmadik helyen pedig egy üzbég versenyző, Abdurakhmon Abdullaev végzett.

Az U25 versenyszámban 26 páros indult, akik közül az osztrák Lena Binder bizonyult a legjobbnak, őt követte Hermann Zsófia és Tobias Pfingstl.

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek