Champion győzelmek a Platthy József Régió döntőjében

Mihucz

2019-ben is Szilvásvárad adott otthont Magyarország keleti régiója díjugrató döntőjének, mely Platthy József olimpiai bronzérmes huszárezredesről kapta nevét. A régió fejlődését mutatja, hogy minden kategóriában növekedett a részvételi létszám, és szorosabb lett a verseny a bajnoki címekért is.

A 600.000 forint összdíjazású felnőtt döntőben jobbnál-jobb lovaglásokat láthattunk, csupán az alapidő szűkössége miatt maradtak mindössze hárman dupla hibátlannal. Az összevetés hihetetlen izgalmas volt, mindhárom lovas fantasztikusan lovagolt. A felnőtt champion, Mihucz Tibor és Timpex Font (a borítóképen) most is bizonyított, és két másodperces fölénnyel nyerte meg az összevetést, megelőzve Kovács Rolandot és Rádiháza Hontot. Bandi Zsanett végzett a harmadik helyen hét éves kancája, Quinadore nyergében.

Az ifjúsági kategória is érdekes versenyt hozott, hiszen egyetlen hibátlan lovaglás született, mégpedig ifj. Szuhai Gyula és Chacco Boy jóvoltából, aki összevetés nélkül állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A második hely sorsa viszont annál izgalmasabban alakult, hiszen négyen is holtversenyben álltak. Az összevetésben a leggyorsabb lovaglást Kisgergely Kata Csengétől láthattuk, aki szoros versenyben előzte meg Vincze Imrét és Contót.

Platthy2019ifi

Az amatőrök között a tavalyi évhez hasonlóan nem született dupla hibátlan lovaglás, így az öt négy hibapontos lovas mérkőzött meg az első helyért. Az amatőr champion, Bandi Zsanett most sem hagyott kétséget afelől, hogy ő a kategória leggyorsabbja, mivel öt másodpercet hozott a második helyen végző Karl Eszter eredményén. Harmadik helyen Kircsi Katát és Kingdom of Heavent üdvözölhette a közönség.

Platthy2019amator

A kezdő lovasok között ismét Szuhai győzelem született, de ezúttal a család legkisebb tagja, mégpedig a Nagy András által felkészített Szuhai Rodrigó állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bertók Viktor tanítványa, Lakatos Sára végzett a második helyen, megelőzve Szabó Noémit, akinek felkészítője Sárkány Zsolt volt.

Platthy2019kezdo

Fotó: Nagy István Zoltán

Kapcsolódó cikkek
Kommentek