Győr-Moson-Sopron megye csapata a Némethy Bertalan Régió bajnoka

Gy MS2019

Három év után ismét Balatonvilágoson zajlott otthont a leghíresebb magyar lovaglótanárról, Némethy Bertalanról elnevezett, hat megyét számláló régió döntője. A Pulai Lovascentrum lovaspályáján tizennyolc csapat nevezett Kunos Attila régiófelelősnél.

A négy korosztályt is magába foglaló csapatverseny nagyon szoros végeredményt hozott. Egyetlen együttes tudott csak hibátlan maradni, így győzött Győr-Moson Sopron megye hármas csapata: Saru Boróka, Gráf Miklós, Rigó Gergő és Gráf Edina.

A szabályok szerint a második hely sorsáról összevetés döntött, a két egy hibapontos csapat között. Hasonlóan, mint a szilvásváradi championátuson, ezúttal is Unger Fanni Annával nyerte meg Veszprém megye I-es csapatának az ezüstrémet, hiszen gyorsabb hibátlant tudott lovagolni a Fejér megye III-as csapatát képviselő Reischl Márton - Latino párosnál.

Izgalmas verseny az egyéni döntőkben

A hatszázezer forint összdíjazású kategóriában villámgyors összevetéssel aranyémres lett Lady Winner nyergében Krucsó Szabolcs, aki a tavalyi felnőtt championt, Bujtor Rolandot Cascadával és a háromszoros utánpótlás championt, Nevelits Laurát Opusszal előzte meg a dobogón. Negyedik lett az összevetésben egyet hibázó Reischl Márton - Latino páros, és kisebb meglepetésre ötödik Füri Milán és Eclipse. Hatodik zárt a felnőtt válogatott oszlopos tagja, ifj. Kövy András Faquitollal, hetedik négy hibaponttal Szotyori Nagy Kristóf Gidran Mytoccal, míg nyolcadik a még ifjúsági korú Budai Liza Megarával.

Érdekes versenyt hozott az ifjúsági kategória, ahol az egyetlen hibátlan lovaglást Szikszai Lajos tanítványa, Boda Szinta mutatta be, aki a még nagyon fiatal Isztriát lovagolta. Komárom-Esztergom megyei lovasoké lett az ezüst- és a bronzérem: Kiss Krisztina Pankával két hibaponttal lett második és a bronzért rendezett összevetés győztese, Gimesi Lorena Timpex Fegyenccel a harmadik. Negyedik helyen a Somogy megyei Kacsó Júlia végzett Contesi nevű lovával, megelőzve egy korábbi gyermek championt, Viasz Hannát, valamint a 2018-ban is a régiós bajnokságban helyezett Vas megyei Tóth Panna Sárát és Troestruplunds Charisma nevű lovát. A hetedik helyet szerezte meg lett Egervári Attila tanítványa, Csöglei Alexandra Four Seasonnel, míg nyolcadik, a 2019-es Serdülő B champion, Kovács Noémi és Kakukk.

A 115 centiméteres amatőr kategória végső összevetésébe hét lovas került a győzelmet Pirik Zsolt lovasa, Lengyel Dóra és kancája, Kamilla szerezte meg. Második lett Lay On Love Or Z nyergében a Krucsó Lovasklub lovasa, Blaskó Nikolett, míg a 2018-as győztes, Kántor Petra és Daisy a harmadik helyen zárt. Tavalyi negyedik helye után duplázott és idén is ugyanezt a helyezést érte el Németh Georgina, ezúttal a sárga Wokometa nyergében, megelőzve Fullér Katalint Lavinával, Holota Beatrixot és Big Balout, valamint Horváth Laurát és Glóriát.

A kezdő lovasoknál két nap stíluspontjai alapján hirdettek eredményt. A Grózner Szilárd által vasárnap épített pályán viszonylag sokan hibáztak a kilences számú meredeknél, ezért átalakult az első napi eredménylista. Kezdő lovas bajnok lett Horváth Gábor tanítványa, Schmuck Rebeka Granadával, ezüstérmes a Kings Gold Lovas SE lovasa, Domonkos Léna Alvinnal és bronzérmes a Győr-Moson-Sopron megyei Ternyák Lia Carmennel.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Gyönyörű Kíra / Kiruu Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek