239 start a Gróf Széchenyi István Emlékverseny első napján

Szuhair 0516 1200

Csütörtökön 11 ország 204 lovasának részvételével kezdetét vette a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában.

Elsőként a 6-7 éves fiatal lovak léptek a pályára. A fiatalabb korosztály 120, a hétévesek pedig 125 centiméteres magasságon mutatkoztak be a Szuhai Horses díjáért kiírt hiba-idős versenyszámban. Karádi László pályáján 11 akadály és 13 erőkifejtés várta az 53 nevezett párost.

A győzelmet a Chacoon Blue apaságú Chacoontano SZ nyergében Szuhai Rodrigo, minden idők legfiatalabb magyar bajnoka szerezte meg.

1
Szuhai Rodrigo - Chacoontano SZ

Második ifj. Szabó Gábor a magyar tenyésztésű Five Star Conference Z-vel, harmadik Kovács Henri és Talisman.

A további helyezéseket a Burucs Borbála – Mia Niana, Lidija Grum – Lg Angelino, és Krucsó Szabolcs – Special Edition Baboskert párosok szerezték meg. A lovasoknak a versenybíróság nevében dr. Szabó Csaba gratulált.

Szintén 53 indulót számlált az Inter Horse Truck díjáért kiírt 130 centiméteres, hiba-idős Medium Tour mezőnye. A versenyszám végén az már biztos volt, hogy az utolsóként induló Kovács Henri megnyeri a versenyszámot, a kérdés csak az volt, hogy melyik lovával. Tambourinóval villámgyors hibátlant láthatott tőle a közönség, ami azonban csak a második helyre volt elég, The Flash 3 hajszálnyi előnnyel szerezte meg a győzelmet.

2
Kovács Henri

A harmadik helyen ifj. Szabó Gábor zárt For the Momenttel.

Szuhai Rodrigo lett a legyedik Carta Blue SZ nevű lovával. Az eredményhirdetésre szólították még az ifj. Szuhai Gyula – Cornet’s Blue SZ és Kovács Roland – Vicora Star PS párosokat is. A helyezetteknek Schlezák Melinda gratulált.

Ugyenezen a pályán versenyeztek a 25 év alatti lovasok is. A Horse Trans Cargo által támogatott hiba-idős versenyszámban 35 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az élen Kovács Roland zárt Casallandia PS nyergében.

1 2 01 kovács T45 2142
Kovács Roland - Casallandia PS

Holtverseny alakult ki a második helyen: a horvát színeket képviselő Indi Šimleša – Camacho páros Jakab Leventével és Casus Bellivel osztozott az előkelő helyezésen.

Negyedik Jármy Kinga és Just The Two Of US, ötödik Bognár Dóra és Calli Top, hatodik Bodnár Annabell és Vis A Vis. A lovasok Robert Fekartól és Bálint Gábortól fogadták a gratulációkat.

140 centiméteres magasságon zajlott az első nap legrangosabb versenyszáma, a Big Tour a Nemzeti Lovarda díjáért. A pályán 12 akadály, 14 erőkifejtés várt a lovasokra.

A 43 indulótól 18 hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Jó ideig a harmadikként pályára lovagló ifj. Szabó Gábor és H-Secret By Boris volt vezető pozícióban, de aztán huszonkettedikként jött, látott és győzött Szuhai Rodrigo Cornettel.

T45 3290
Szuhai Rodrigo - Cornet

Krucsó Szabolcs és Uripoint csak néhány tizedmásodpercnyi lemaradással csúsztak a harmadik helyre.

Negyedikként egy cseh versenyző zárt, Natalie Kovarova Lady-Sina.L nyergében, mögöttük a román színekben versenyző Zárug Gyula és Cold Blue Boy, hatodik pedig Debreczeni Éva és Cortez. A lovasoknak a versenybíróság nevében dr. Szabó Csaba gratulált.

Akár családiasnak is nevezhetnénk az ötéves lovak kétfázisos versenyszámát, hiszen mindössze kilenc páros vállalta a megmérettetést Paul Schockemöhle díjáért. Az első helyen magyar tenyésztésű ló végzett: a Csuka Balázs által bemutatott Timpex President (Cornet Obolensky × Kannan).

1 T45 3527
Csuka Balázs - Timpex President

Második helyen zárt Szuhai Péter és az Emerald Van’T Ruytershof × Arezzo származású Orald Field.

A dobogó harmadik helyét egy szlovák páros szerezte meg, Michal Zak és Cupido-K Van Kattenheye Z.

A további helyezettek: Ács-Heibl Ágnes – Jazz des Forets, Lehotai Máté – Cano, Andrija Hrgovic – Chase Eq Z. A versenybíróság gratulációját Robert Fekartól fogadták a versenyzők.

A napot 41 indulóval a 110 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli CSI* VIP Tour zárta az AlpenSpan díjáért. A győzelem a leggyorsabb hibátlan lovaglással Tóth Sebestyéné és Claudius nevű heréltjéé lett, az összes többi helyezést viszont hölgy lovasok szerezték meg. A dobogós lovasokat a Gódi Anna – Larima de Talma, Török Fanni – Chicos Flight és Vass Fanni – Golgota párosok követték az eredményhirdetésen. A versenyzőknek Kunné Fekete Alexandra gratulált.

1 T45 4219
Tóth Sebestyén - Claudius

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek