Ódor Enikő a Máchánszky Gyula Régió felnőtt díjugrató bajnoka

Odor

Hat versenyszám, ebből négy regionális döntő zajlott a Máchánszky Gyula Regionális Bajnokság második napján a Hirling József Lovasparkban. Háromszor összevetésben dőltek el a bajnoki címek. A felnőtteknél Ódor Enikő Jason Statham nevű lovával szerezte meg a győzelmet kiélezett versenyben. Az amatőröknél Bölecz Virág Ráhelnek és Filibert nevű lovának szólt a taps.

A stílusversenyben 8 hibátlan eredmény született a 11 indulót számláló mezőnyből. Közülük a legmagasabb pontszámot az Airvent Lovas Club sportolója, Hóman Lili kapta Ister nevű lovával. A dobogós lovasok:

  1. Hóman Lili, ISTER, Airvent Lovas Club, 0 hp, 80,81 mp, 8,20 pont
  2. Balogh Anna, PHEBEUS, Békéscsabai Nimród LE, 0 hp, 74,68 mp, 7,90 pont
  3. Bacsa Rajmund, FIGURÁS TANGO, Kéktói Ménes SE, 0 hp, 79,06 mp, 7,90 pont

Az amatőr kategóriában, a nap második bajnoki döntőjén az első és a harmadik helyért is összevetésre került sor. Bölecz Virág Ráhel hibátlan lovaglással hozta az összevetést, míg ellenfele, Gódi Anna 2 akadályt ütött. A bajnok tehát Virág lett a tapasztalt Filibertttel. A harmadik helyért az idő döntött a két összevető Tóth Sándor (Shannon) és Dunai Kovács Lilla (Fess De Bognár) között az előbbi javára. A dobogós helyezések:

  1. Bölecz Virág Ráhel, FILIBERT, Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 51,24 mp
  2. Gódi Anna, HIEDAPERTY, Equirria Lovasklub, 8 hp, 43,94 mp
  3. Tóth Sándor, SHANNON, Dunaszekcsői SE, 0 hp, 43,58 mp

Az ifik 120 centiméteres döntőjében is összevetésekre került sor a helyezésekért. A végjátékban a kategória legjobb teljesítményét a Hódmezővásárhelyi SLE lovasa, Hajdú Kitti hozta Feeling "F"-fel.

  1. Hajdú Kitti, NADLI FEELING "F", Hódmezővásárhelyi SLE, 0 hp
  2. Plavecz Szabrina, CARTHANO, Kentaur Lovas Egylet, 1 hp
  3. Kelemen Zsolt Péter, GIZI, Orgoványi Lovas Klub, 4 hp

A felnőttek 130 centiméteres döntőjében tizenkilenc lovas startolt, az alappályát négyen teljesítették hibátlanul, ők az összevetésben kaptak esélyt az érmes helyezések megszerzésére. Mindannyian hibátlan pályát mentek az összevetésben is. Ódor Enikő Jason Statham nevű lovával azonban 8 század másodperccel gyorsabb eredményt ért el Füzér Gábornál és Cym Carlsson-nál. A regionális bajnok a felnőtteknél tehát az Equitania LC lovasa, Ódor Enikő 2019-ben.

  1. Ódor Enikő, JASON STATHAM, Equitania LC, 0 hp, 34,34 mp
  2. Füzér Gábor, CYM CARLSSON S, Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 34,42 mp
  3. Markó Sándor, ENJOY, Algyői Sportkör Nyitott, 0 hp, 34,50 mp

Forrás: Halasmédia
Fotó: Tic Photo és Halasmédia

Kommentek