Búza Krisztián a Tóth Béla Régió felnőtt díjugrató bajnoka

Buza Krisztian Toth B Reg D2019

Az egykori sikeres lovaglótanár, Tóth Béla emlékét őrző közép-magyarországi régió döntője a Nemzeti Lovardában került lebonyolításra, ahová most is szép számmal érkeztek nevezések.

A 135 centiméteres felnőtt döntőben hárman vethettek össze az aranyéremért, ahol a Cseszterlint Lovasklub versenyzői győzedelmeskedtek, hiszen Búza Krisztián állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve tanítványát, Kalán Esztert. Márki Zoltán ugyan villámgyors volt az összevetésben, viszont egy verőhibát vétett, így ezúttal a bronzéremmel kellett megelégednie.

Az ifjúsági kategóriában is hárman maradtak hibapont nélkül, így közöttük dőlt el a győzelem sorsa. A leggyorsabb Sári Viktor tanítványa, Darvas Viktória volt, megelőzve Tóth Boglárkát és Szabó Virágot.

Darvas Viktoria

A régió legnépesebb kategóriája évről-évre az amatőr, így az elvárásokhoz mérten igen erős mezőny gyűlt most is össze. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a dupla hibátlan itt még a szalagot sem garantálta, hiszen nyolcan is bejutottak az összevetésbe. Messze a leggyorsabb lovaglást Bozsóky Zsófia mutatta be, aki harmadjára sem hibázott, így megérdemelten vehette át a győztesnek járó serleget. Második helyen végzett Szakszon Mariann, harmadikon pedig Sunyovszky Réka.

Bozsoky Zsofia

A kezdő lovasok húsz főt számláló mezőnyében sok szép lovaglást láthattunk, sokan elérték a nyolc stíluspontot is. A legmagasabb összesített pontszámot Kempelen Judit és Sáli Gábor tanítványa, Csaba Janka kapta, megelőzve az elődöntő győztesét, a Lóránt Attila által felkészített Mécs Emmát. Harmadik helyen végzett Hováth Béla Bence tanítványa, Helembai-Nagy Johanna.

Csaba Janka

A csapatversenyben a Fábiáncsics Horses csapatának szólt a taps, a három lovas hibapont nélkül teljesítette a megmérettetést. Faluhelyi Ádámot valószínűleg nem kell bemutatni, hiszen profi lovas, aki évek óta a Fábiáncsics Horses színeiben lovagol. Legutóbb Lanakenben, a Fiatal Lovak Világbajnokságán képviselte a magyar színeket Messivel. Mészáros Dóra bőrgyógyász szakorvosként tölti a mindennapjait, de gyerekkora óta érdekli a lovak világa. Szakvizsgája után Budapesten kapott állást, így Szegedről felköltözött a fővárosba, ekkor került lovaival került a Fábiáncsics Horses istállóba. Nagy Vivien sportpályafutását gyermekkorában Fábiáncsics Gábor mellett kezdte. Később profi lóápolókent több évig dolgozott külföldön, majd miután hazatért, a bankszektorban helyezkedett el, de továbbra is a lovak mellett tölti szabadidejét, és ismét lehetőséget kapott a versenyzésre.

Tot Bela Reg Donto2019 csapat

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek