Megkezdődött a 2023-as FIAT Díjugrató Országos Bajnokság

Domse 20230921 og

A FIAT Díjugrató Országos Bajnokság az év legrangosabb nemzeti díjugrató versenye. Megrendezik a felnőtt, gyermek, ifjúsági, fiatal lovas egyéni és csapatbajnokságok mellett a Nemzetközi Lovas Szövetség rendszeréhez igazodva idén először a veterán országos bajnokság is kiírásra került. A FIAT Díjugrató Országos Bajnokság összdíjazása a személygépkocsi mellett 4.470.000 forint.

Újdonság, hogy a szerdai napon már két bemelegítő versenyszám is zajlott a Nemzeti Lovardában.

Csütörtökön elsőként a veterán kategória versenyzői lovagoltak a pályára, az OB hétvége első győzelmét pedig a Régely Károly – Verducha páros (Viktor-i Sportegyesület) könyvelhette el. Második Márki Zoltán és Diana by Boris, harmadik Egervári Attila és Chicago.

Régely
Régely Károly - Verducha

Szintén 120 centiméteres akadályok várták az amatőr kategória indulóit. A Varga Ménes GYLE párosa, Tóth Boglárka és Chaccobo hozta a leggyorsabb hibátlant, második Herczog Anna és James Bond, harmadik Jármy Tibor és JB Zenit.

Tóth boglárka
Tóth Boglárka - Chaccobo

12 induló teljesítette a 135 centiméter magasságú pályát a fiatal lovasoknál. Alasztics Aliz Messloubeta nevű kancájával (ELIT Lovas Klub SE) mintegy öt másodperccet vert a mezőnyre, megszerezve az első helyet, Chablis 163 nyergében pedig a harmadik helyen zárt. Második Kisgergely Kata Csenge és Bizar VDL.

Alasztics
Alasztics Aliz - Messloubeta

28 lovast láthatott a közönség a felnőtt elődöntőben csütörtök délután. A 140 centiméteres vadászugratásban Dömse Tamás és Conquistador (D-TEAM SE) végzett az első helyen, második ifj. Szabó Gábor és H-Secret By Boris, harmadik Debreceni Fanni és DB Variette. Mindhárom dobogós hibátlanul teljesítette a pályát.

Dömse
Dömse Tamás - Conquistador

Péntek délután két 145 centiméteres pályát teljesítenek majd a lovasoknak, ezt követően állhatnak dobogóra a legjobb csapatok. Az elő- és középdöntő után a legjobb húsz páros kerül a vasárnap délutáni kétfordulós fináléba, ahol Karádi László nemzetközi pályaépítő már 150-155 centiméteres pályával várja majd a lovasokat. Vasárnap délután pedig eldől, hogy ki ülhet be a bajnoknak járó FIAT 500 1.0 BSG Dolcevita személygépkocsiba.

Egy 125 centiméteres nyitott versenyszámmal és 22 indulóval zárult a nap, a szám legjobbja Koncz Kincső és Luisa (Colonado Lovasiskola SE) volt.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek