Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság 2023.

Obauto fb 02ob auto og
  • Időpont: 2023. szeptember 20-24.
  • Helyszín: Budapest, Nemzeti Lovarda

A FIAT Díjugrató Országos Bajnokságaz év legrangosabb nemzeti díjugrató versenye. A felnőtt kategóriában a csütörtöki 140 centiméteres vadászugratás után péntek délután két 145 centiméteres pályát teljesítenek a lovasoknak, ami után a legjobb csapatok dobogóra állhatnak. Az elő- és középdöntő után a legjobb húsz páros kerül a vasárnap délutáni kétfordulós fináléba, ahol Karádi László nemzetközi pályaépítő már 150-155 centiméteres pályával várja a lovasokat. Vasárnap délután eldől, hogy ki ülhet be a bajnoknak járó FIAT 500 1.0 BSG Dolcevita személygépkocsiba.

A felnőtt kategória mellett a legnépesebb mezőny az amatőröknél áll össze. Megrendezik a gyermek, ifjúsági, fiatal lovas egyéni és csapatbajnokságokat, és ebben az évben először a Nemzetközi Lovas Szövetség rendszeréhez igazodva a veterán országos bajnokság is kiírásra került.

A Fiat Országos Bajnokság összdíjazása a személygépkocsi mellett 4.470.000 forint.

A díjugratók Országos Bajnokságát 1924 óta rendezik meg, az első bajnoki címet Binder Ottó szerezte meg. A legtöbb egyéni aranyérmet olimpiai érmesünk, Platthy József és a ’60-80-as évek sztárja, Ákos Ajtony nyerte. A rendszerváltás utáni időszak legjobbja a jelenlegi felnőtt szövetségi kapitány, az öt egyéni bajnoki címet szerző Horváth Balázs.

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság gazdag díjazásának legértékesebb darabja lesz a felnőtt kategória győztesének járó személyautó. A FIAT 500 1.0 BSG Dolcevita modell értéke meghaladja a 7 és fél millió forintot.

Kapcsolódó cikk
Kommentek